COMUNICAT DE PRESĂ 16 Aprilie 2022

Europarlamentarul Maria Grapini, impresionată de realizările profesionale și calitatea umană a românilor prezenți la Gala A.C.T.:Statul român trebuie să facă mai mult pentru cei plecați departe de țară!”

Ca și anul trecut, la prima ediție, care s-a desfășurat la Firenze (Italia), și a doua ediție a Galei A.C.T. (Antreprenoriat – Cultură – Tradiții), organizată, pe 15 aprilie 2022, la Madrid   (Spania), de europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membră în Grupul S&D, s-a bucurat de succes.  Vicepreședinta PUSL Maria Grapini a fost însoțită de președintele Asociației  Românilor din Spania, Claudiu Covaciu și liderul departamentului PUSL din Diaspora, Radu Antonenco.

Cea de-a doua ediție a Galei A.C.T. s-a încheiat! Am rămas profund impresionată de calitatea umană și de realizările profesionale ale românilor participanți la acest eveniment. Mă bucur că am întâlnit oameni extraordinari! Români cu un profund sentiment patriotic, cu dragoste de tradiții și cultură românească, care poartă în suflet suferința plecării de pe locurile natale.

Am acordat, cu mare drag, premii la 20 dintre românii care au reușit în profesia lor, deși cu toții meritau să fie premiați!

Cel mai trist lucru este, și acest aspect ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru cei care ne guvernează, că au sentimentul că sunt mai respectați de străini decât de propria țară!

Statul român trebuie să facă mai mult pentru românii plecați departe de țară, dar care iubesc și respectă cultura, tradițiile si valorile românești!

Iată de ce este, astăzi, nevoie mai mult decât oricând, de un proiect de țară, pliat pe realitate, care să vizeze reîntoarcerea acestora acasă!

Voi colabora cu asociațiile culturale și profesionale pe care le-am întâlnit și sper ca visul de reîntoarcere a românilor să se îndeplinească cât mai repede!

Mulțumesc televiziunii P.O.T. din Italia, lui Radu Antonenco, liderul umaniștilor din diaspora, dar și lui Claudiu Covaciu, președintele  Asociației românilor din zona Madrid”, a precizat, la finalul evenimentului, eurodeputatul Maria Grapini. 

De altfel, Asociația românilor din zona Madrid i-a acordat diploma de excelență europarlamentarului Maria Grapini, pentru susținerea, apărarea și promovarea identității României în PE, pentru promovarea culturii și a valorilor tradiționale, civice și moral-creștine ale României, dar și pentru că este cel mai bun, cel mai vocal și cel mai vizibil europarlamentar.

“Mă onorează primirea acestei diplome”, a precizat Maria Grapini, cea care s-a remarcat prin toate luările de cuvânt și inițiativele din PE și nu numai, ca fiind o susținătoare necondiționată a drepturilor românilor din diaspora.

Cea de-a doua ediție a „Galei premiilor A.C.T.” (Antreprenoriat-Cultură-Tradiții) a avut loc pe 15 aprilie 2022, la Madrid, cu scopul de a fi cât mai aproape de conaționalii noștri, de a premia și promova atât micii cât și marii antreprenori români din Diaspora, oameni care, în ciuda faptului că sunt departe de țara lor, continuă să ne facă cunoscută istoria și tradițiile și să promoveze cu succes cultura românească dincolo de hotare.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 16 Aprilie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează