COMUNICAT DE PRESĂ 10 Iunie 2022

Europarlamentarul Maria Grapini, intervenție fermă în plenul PE de la Strasbourg: Nu o să susțin niciodată o Europă cu două viteze!

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a combătut, în plenul PE de la Strasbourg, în prezența vicepreședintei Comisiei Europene, Dubravka Suica și a ministrului  delegat pentru afaceri europene al Franței, Clement Beaune, cel care este și președintele în exercițiu al Consiliului, varianta unei Europe cu două viteze și a susținut în intervenția sa ca toți cetățenii din cele 27 de state membre să aibă aceleași drepturi!

 

“Doamnă comisar, domnule reprezentant al Consiliului, nu pot să încep decât cu o critică la adresa dumneavoastră pentru că trebuia să luați măsuri ferme pe marginea unui subiect atât de important. Eu sunt pro-europeană și doresc ca proiectul UE să existe pentru că, în actualul context global, este nevoie de o Uniune Europeană puternică, însă nu o să susțin niciodată o Europă cu două viteze, proiect pe care președintele Macron îl suține și de care ne-a vorbit încă din 2017”, a punctat eurodeputatul Grapini, care i-a cerut lui Clement Beaune, președintele în exercițiu al Consiliului, să-i transmită președintelui francez că scopul modificării tratatelor nu este acela de a impune o Europă cu două viteze.

Deși a precizat că va susține această rezoluție, în condițiile în care dorește ca PE să aibă, în continuare, inițiativă legislativă, Maria Grapini a avertizat că, la nivel european, există riscul să ne ducem către scepticism. „Cetățenii europeni trebuie să aibă, în continuare, încredere în UE”, a completat eurodeputatul.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul umanist a taxat atitudinea președintelui Iohannis în Consiliul European. “Nu mai vreau unanimitate în Consiliul European, atâta timp cât țara mea, România, este în afara Spațiului Schengen, tocmai din cauza opoziției injuste a unor state membre”, a mai spus Maria Grapini, în intervenția sa de la Strasbourg!

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 10 Iunie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează