COMUNICAT DE PRESĂ 27 Mai 2022

 

Europarlamentarul Maria Grapini le-a vorbit elevilor celor zece școli care au câștigat titlul de „Școală Ambasador a PE”: „Îi felicit pe toți cei implicați în acest important proiect!”

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a participat, vineri, la ceremonia de premiere a celor zece unități școlare care s-au impus în programul “Școli-ambasador ale Parlamentului European”. Cu ocazia acestui eveniment, eurodeputatul Grapini a avut o intervenție punctuală pe marginea acestei teme importante și, în context, a purtat un dialog cu cei prezenți.

Am fost onorată să fiu invitată de Reprezentanța PE din România pentru a le vorbi elevilor de la cele zece școli care au câștigat titlul de „Școală Ambasador a PE”! Așa cum am spus, în intervenția mea, toate activitățile desfășurate-de la nominalizarea școlilor până la decernarea trofeelor- au fost benefice pentru elevi și îi vor ajuta în direcția unei înțelegeri corecte a politicilor publice, a funcționării unui stat democratic și a Uniunii Europene. Îi felicit pe toți cei implicați în acest important proiect și le doresc să continue”, a punctat europarlamentarul Maria Grapini.

Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) își propune să îi familiarizeze pe elevii de liceu și pe cei din școlile profesionale provenind din medii educaționale, sociale și geografice diferite în legătură cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene.  

Programul le oferă elevilor ocazia de a-și înțelege drepturile în calitate de cetățeni ai UE și de a învăța despre modul în care pot participa activ la viața democratică a Uniunii Europene.

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 27 Mai 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează