COMUNICAT DE PRESĂ 15 Mai 2022

Europarlamentarul Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei: „O societate este sănătoasă și se poate dezvolta doar pornind de la familie!”

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a transmis, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, un scurt mesaj milioanelor de români:

„Cred în familie și în nevoia de a exista posibilități economice pentru a rămâne unită. Familia este dragoste, respect reciproc, înţelegere şi respectarea dreptului fiecăruia la evoluţie, libertate, copilărie, educaţie sănătoasă, convieţuire şi suport. Bunăstarea familiei şi atitudinea statului faţă de aceasta exprimă, în mare măsură, gradul de dezvoltare a societăţii. De altfel, o societate este sănătoasă și se poate dezvolta doar pornind de la familie. Educația din cadrul familiei este piatra de temelie a fiecărei generații. La mulți ani, familiei, la mulți ani, românilor”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu data fixă, pe 15 mai, și reflectă importanța pe care comunitatatea internațională o acordă familiilor. 1994 a fost declarat An internațional al Familiei, iar începând cu cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în mai multe țări pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

În cadrul acestei zile, sunt promovate valori precum toleranţa, respectul, empatia, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie.

 

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 15 Mai 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează