COMUNICAT DE PRESĂ 15 Februarie 2022

 

Europarlamentarul Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului la Copil: „Să fim solidari în lupta împotriva cancerului! A nu asigura tratamente la timp și în cantitatea necesară înseamnă un abuz!”

În fiecare an, la 15 februarie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului la Copil! Iniţiativa a fost luată în 2002, de organizaţia Childhood Cancer International, pentru a promova campanii de colaborare şi de sensibilizare, la nivel mondial, în problema copiilor bolnavi de cancer şi a exprima susţinerea faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer, dar şi faţă de familiile acestora.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, susținătoare ferventă, prin numeroasele luări de poziție, a drepturilor persoanelor bolnave de cancer și care s-a remarcat, totodată, și prin acțiuni concrete de ajutor direct acordat persoanelor si copiilor bolnavi de cancer, a transmis un mesaj tranșant,  în contextul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului la Copil.

“Astăzi, dezbatem în Parlamentul European raportul „Consolidarea Europei în lupta împotriva cancerului!”

Anual, mor din cauza cancerului un milion de persoane dintre care 6000 sunt copii. Datorită tratamentelor, avem însă 12 milioane de supraviețuitori. Din păcate, nu în toate țările, există acces la tratamente și una dintre țările care nu asigură tratamente în cantitate suficientă este și România! Alarmant este și faptul că, între statele membre, există diferențe până la 25% în privința ratei de supraviețuire!

Anual, se cheltuie circa patru miliarde de euro pentru această boală nemiloasă.

Cetățenii au nevoie și de o alimentație sănătoasă și aici, din nou, România are o problemă, având în vedere nivelul ridicat de sărăcie!

În țara noastră, se estimează că aproape 500 de copii sunt diagnosticați, anual, cu cancer. În funcție de specificul bolii, rata de  vindecare este cuprinsă între 30 și 60%, în contextul în care  mai mult de 70% dintre cancerele la copii sunt vindecabile, dacă sunt diagnosticate timpuriu și tratate corespunzător.

Să fim solidari în lupta împotriva cancerului! A nu asigura tratamente la timp și în cantitatea necesară înseamnă un abuz!

Stop abuzurilor!”.

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 15 Februarie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează