COMUNICAT DE PRESĂ 5 Noiembrie  2021

Europarlamentarul Maria Grapini pune “punctul pe i”: Toți cetățenii care au, în urma analizelor de laborator, dovada trecerii prin boala Covid-19, trebuie să beneficieze de certificate în acest sens!

 

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, propune ca toți  cetățenii care au trecut prin boala Covid-19, fără să știe, în contextul în care au fost asimptomatici și, ca atare, nu sunt înscriși la DSP, să poată, în baza analizelor care se fac în laboratoarele din Germania (Synevo doar recoltează, dar analiza se face în Germania) să beneficieze de certificate de trecere prin boală.

 

 “Am cunoscut oameni care au trecut prin această nenorocită de boală, fără simptome. Când s-a pus problema vaccinării și restricționării la locul de muncă, oamenii și-au făcut analize și laboratoarele din Germania (se pare că, în România, încă nu se pot face aceste analize, doar se recoltează sângele) au arătat că au trecut prin boală. Problema este că autoritățile române acordă certificate care confirmă trecerea prin boala doar celor care au raportat la DSP că sunt pozitivi!”, a punctat eurodeputatul Grapini, care s-a arătat revoltată de discriminarea acestei categorii de cetățeni.

“Întrebările mele pentru autorități sunt foarte clare: cum să fi raportat cei asimptomatici că au trecut prin boală dacă autoritățile nu au făcut, așa cum era normal, testarea în masă a populației? Și, în context, de ce trebuie să fie discriminați cei care au trecut prin boală, fără simptome? De ce nu prevedeți, foarte clar, în lege, ca toți cetățenii care au, în urma analizelor de laborator, dovada trecerii prin boală, să primească certificate în acest sens? De câtă lipsă de interes, de empatie și profesionalism, mai aveți de gând să dați dovadă voi, toți cei puși să vă ocupați cu protejarea vieții oamenilor?”, a  conchis Maria Grapini.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 5 Noiembrie 2021

Facebook
WhatsApp
Email
Printează