COMUNICAT DE PRESĂ 15 Ianuarie 2022

Europarlamentarul Maria Grapini, reacție fermă în cazul fetiței ucise, pe trecerea de pietoni, de un polițist: „Dați-vă demisia, domnule ministru Bode!”

Cazul șocant, care a oripilat întreaga țară, în care un polițist din Capitală a “spulberat” pe trecerea de pietoni două fetițe (una fiind omorâtă), a generat și revolta europarlamentarului umanist, Maria Grapini.

În fața acestei situații inadmisibile, eurodeputatul Grapini a avut o reacție tranșantă în care cere autorităților să-și asume responsabilitatea, să-i sancționeze drastic pe cei vinovați, dar să și adopte, de urgență, măsuri ferme care să nu mai facă posibilă repetarea unor asemenea tragedii :

„Sunt profund revoltată față de cazul fetiței ucise de un polițist, chiar pe trecerea de pietoni!

Este de neacceptat ca un asemenea om să fie în poliție, o instituție care ar trebui să ne apere!

De ce tace ministrul Afacerilor Interne? De ce nu există o selecție calitativă adevărată a celor care doresc să fie polițiști? De ce nu mai există rigoare, profesionalism și exigență în sistemul Ministerului Afacerilor Interne? Ce se întâmplă cu siguranța cetățenilor atunci când chiar polițiștii omoară sau înlesnesc prin inactivitate, neimplicare sau corupție, moartea cetățenilor?

Dați-vă demisia, domnule ministru Bode! Nu ați dovedit că puteți administra un minister greu și important așa cum este cel pentru care ați fost investit!

Domnule Prim- ministru, sunteți cadru militar, știti ce înseamnă rigoarea, organizarea, competența! Ce simțiți când vedeți tragediile recente petrecute în timpul mandatului dumneavoastră de Prim- ministru?

Cum este posibil ca un om să fie omorât în stradă și poliția să nu facă nimic! Sunt mamă, bunică, înțeleg durerea mamei, bunicii, familiei fetiței omorâte și lovite (de neconceput) cu piciorul, de un angajat al Poliției Române!

Vă solicit să interveniți de urgență și să luați toate măsurile necesare pentru sancționarea drastică a celor vinovați și pentru a nu mai fi posibile aceste tragedii!

Sincere condoleanțe familiei fetiței ucise la doar 12 ani. Dumnezeu să le dea putere să ducă această durere în sufletele lor, până la moarte!

Este un stat eșuat (așa a spus Președintele Iohannis), ce faceți?”, a precizat, în mesajul său, europarlamentarul Maria Grapini.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 15 Ianuarie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează