COMUNICAT DE PRESĂ 14 Octombrie 2021

Europarlamentarul Maria Grapini, scrisoare deschisă adresată ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu: Trebuie luate urgent toate măsurile care se impun pentru a crește gradul de siguranță al elevilor în școli!

 

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul căreia îi solicită acestuia adoptarea de urgență a unor măsuri menite să crească gradul de siguranță al cadrelor didactice și al elevilor, în unitățile de învățământ.

Eurodeputatul Grapini avertizează asupra pericolului reprezentat de decizia potrivit căreia cadrele didactice vaccinate pot avea acces în școli, fără testare.

“Această decizie constituie un adevărat pericol, știut fiind (prin explicațiile date de specialiști) că persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite boala ceea ce ar pune în pericol viața copiilor și ar crește presiunea pe spitale!”, a avertizat Maria Grapini, care i-a cerut, în context, ministrului Educației să inițieze, de urgență, în cazul în care unele școli nu pot asigura toate condițiile pentru protejarea elevilor, discuții cu asociațiile părinților pentru ca sistemul școlar să treacă în regim online sau mixt.

Vă prezentăm, în continuare, scrisoarea deschisă pe care europarlamentarul Maria Grapini i-a transmis-o ministrului Educației:

 

Către Ministerul Educației,

În atenția Domnului Ministru Sorin Cîmpeanu,

Stimate Domnule Ministru,

 

În calitate de europarlamentar, am primit numeroase petiții de la părinți în care se solicită măsuri urgente, în primul rând, în privința siguranței sănătății copiilor.

În prezent, la nivel național, sunt decizii contradictorii, luate la nivel central, dar și local, care transmit teamă și nesiguranță privind asigurarea condițiilor de prevenire a infectărilor copiilor.

Decizia potrivit căreia cadrele didactice vaccinate pot avea acces în școli, fără testare, constituie un adevărat pericol, știut fiind (prin explicațiile date de specialiști) că persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite boala ceea ce ar pune în pericol viața copiilor și ar crește presiunea pe spitale.

Vă rog, domnule ministru, să luați urgent măsurile care se impun iar în școlile în care nu se pot asigura toate condițiile pentru protejarea elevilor să discutați cu părinții, asociațiile părinților, pentru a se ține cursurile online sau în regim mixt.

Aștept urgent răspunsul dumneavoastră pentru a transmite, la rândul meu, răspuns părinților care mi-au scris și aștept să comunicați public măsurile pe care le stabiliți.

 

Cu stimă,

Europarlamentar Maria Grapini

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 14 Octombrie 2021

Facebook
WhatsApp
Email
Printează