COMUNICAT DE PRESĂ 11 Ianuarie 2022

Europarlamentarul Maria Grapini va organiza, joi, o importantă conferință privind „Importanța cercetării și inovării în creșterea competitivității economiei europene în atingerea obiectivelor Green Deal”. Comisarul Mariya Gabriel va participa la eveniment!

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, vicepreședinte al comisiei IMCO, va organiza, joi, împreună cu comisarul pentru Inovare, Cercetare, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, conferința „Importanța cercetării și inovării în creșterea competitivității economiei europene în atingerea obiectivelor Green Deal”.

“Cred că, pentru competitivitatea economică a statelor membre și a celor terțe, cercetarea și inovarea pot face diferența! În acest context, România trebuie să aibă o politică pragmatică de susținere a cercetării și valorificării brevetelor de invenție”!, a precizat, înaintea evenimentului, eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, este important ca atât Comisia Europeană, cât și statele membre să sprijine cercetarea și aplicarea rezultatelor cercetării în economia reală, astfel încât să poată fi respectate obiectivele Green Deal. Acest lucru va ameliora, a mai spus Maria Grapini, bunăstarea și sănătatea europenilor, de azi și de mâine, susținând, astfel,  aerul proaspăt, apa curată, solurile sănătoase și biodiversitatea, energia mai curată,  tehnologiile inovatoare și ecologice de vârf, produsele cu durată de viață mai lungă, care pot fi reparate, reciclate și reutilizate și, nu în ultimul rând, o industrie reziliență, competitivă pe scena mondială.

La acest eveniment, vor participa și cercetători din România.

Organizarea unei conferințe cu o temă atât de importantă este cu atât mai utilă cu cât schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și pentru întreaga lume. Pentru a o contracara, Pactul verde european va trebui să transforme UE într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punct de vedere al utilizării resurselor.

Europarlamentarul Maria Grapini organizeaza

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 11 Ianuarie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează