COMUNICAT DE PRESA 5 Octombrie 2022

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.
“Speranța pentru o lume mai bună stă în Educație! Oamenii care și-au ales profesia de dascăl trebuie să aibă vocație și să se dedice, total, profesiei. Pe cât de grea este această profesie, pe atât este de frumoasă!
Am spus dintotdeauna că educația este pilonul unei societăți sănătoase și dezvoltate. Fără educație nu poți avea competențe în nimic, nu poți avea respect față de valori, nu poți crea plus valoare și nu poți avea o conviețuire sigură, fără violențe!
Școala de la noi are, încă, capacitatea de a oferi acestei țări oameni de valoare. Și acest lucru este posibil datorită strădaniei comune a educatorilor, învățătorilor și profesorilor. Din păcate, educația continuă să rămână Cenușăreasa politicilor naționale!
Urez „La mulți ani!” tuturor celor care au înțeles noblețea și importanța educației și și-au dedicat viața acestei profesii nobile!”, a precizat, în mesajul său, eurodeputatul Grapini.
În conformitate cu Recomandarea UNESCO cu privire la Statutul Profesorilor, încă din 1994, ziua de 5 octombrie a fost declarată Zi Mondială a Educaţiei, simbol semnificativ al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii faţă de contribuţia pe care profesorii o au pentru educaţie şi dezvoltare şi, în egală măsură, prilej pentru a atrage atenţia asupra rolului profesorilor în cadrul societăţii.
Biroul de presă

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 5 Octombrie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează