COMUNICAT DE PRESA 3 Octombrie 2022

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a transmis un mesaj sutelor de mii de studenți, cu ocazia deschiderii anului universitar, prin intermediul căruia le urează acestora un an universitar bun, plin de împliniri pe plan uman și educațional.
„ Fără Educație nu putem dobândi acele competențe necesare unei societăți competitive. Responsabilitatea profesorilor este foarte mare, iar Ministerul Educației are, în aceeași măsură, responsabilitatea unui proiect național pentru educație, pentru a crește calitatea sistemului educațional.
Educația nu poate fi de calitate și trainică dacă nu există oameni bine pregătiți în domeniu și dacă nu există condițiile necesare pentru a o transmite elevilor și studenților. Dreptul de a învăța este fundamental pentru fiecare om și trebuie respectat indiferent de dificultățile momentului, pentru că o societate poate fi condusă spre progres și dezvoltare doar de oameni educați.
Mai mult, Guvernul este dator să aducă educației superioare o mai bună integrare și adaptare la așteptările pieței muncii, dezvoltată și în pas cu tendințele europene și mondiale. Educația din România ar trebui să cultive talente și să formeze valori. Doar prin consolidarea de centre universitare puternice, cu o cultură a calității bine conturată și cu o cooperare activă atât cu mediul privat, cât și cu parteneri europeni și internaționali, putem să oferim aceste oportunități.
În context, urez studenților un an universitar bun, plin de împliniri pe plan uman și educațional!”, a precizat, în mesajul său, europarlamentarul umanist.
Biroul de presă

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 3 Octombrie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează