COMUNICAT DE PRESA 15 Septembrie 2022

Maria Grapini pune la colț Comisia Europeană. Eurodeputatul PUSL cere sprijin direct pentru IMM-uri de la bugetul UE!
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în grupul S&D, pune la colț Comisia Europeană, în prezența vicepreședintei Comisiei Europene, Vera Jourova, în cadrul dezbaterii „Starea Uniunii din perspectiva IMM-urilor” organizată la PE.
Concret, eurodeputatul Grapini cere sprijin direct pentru IMM-uri de la bugetul Uniunii.
“Din 2014, de când sunt europarlamentar, aud cât de importante sunt IMM-urile pentru Comisia Europeană, ce strategii trebuie să adoptăm pentru susținerea IMM-urilor, iată acum, vorbiți, din nou, de starea IMM-urilor. Ați vorbit despre lipsa de acces la finanțare, de birocrația excesivă, aceste lucruri le putem discuta pentru că sunt vicepreședintele intergrupului pentru IMM-uri și vicepreședintele comisiei pentru piață internă. Dar, din păcate nu se întâmplă nimic”, a precizat eurodeputatul Grapini, care taxat dur și discursul președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
 
“Ce a spus doamna președinte a CE, Ursula von der Leyen, a mers ca un glonț în presa din țara mea. Cum să ne trimită la Putin cu facturile? Ce atitudine de președinte de Comisie Europeană este asta? Să ne spună clar, precis, cum să facem să ieftinim acest preț al gazelor și energiei, cum să facem să demontăm acea piață fictivă din Olanda astfel încât IMM-urile să nu plătească facturi enorme!”, a mai spus Maria Grapini, care a menționat faptul că IMM-urile s-au săturat de vorbe și așteaptă măsuri concrete pentru a fi sprijinite.
În contextul în care a reiterat, foarte clar, faptul că s-a săturat de vorbe, europarlamentarul umanist i-a propus direct vicepreședintei Comisiei Europene, Vera Jourova, să puna bazele unui mecanism de acces direct al IM-urilor, care să ocolească birocrația excesivă, la un buget al UE. „Dacă tot vă doriți atât să sprijiniți IMM-urile, faceți acest mecanism direct, și nu mai pasați mingea de la statele membre la UE!”, a conchis, revoltată, Maria Grapini.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 15 Septembrie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează