COMUNICAT DE PRESA-14 Septembrie 2022

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, intervenție fermă în Parlamentul European pe tema eficientizării energetice. Eurodeputatul umanist apără cetățenii români și cere măsuri ferme de protecție pentru sprijinirea întreprinzătorilor!
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în grupul S&D, apără, în cadrul unei intervenții tranșante, în PE, în prezența comisarului pe Energie, Kadri Simson, cetățenii români și cere măsuri ferme de protecție pentru sprijinirea întreprinzătorilor privind eficientizarea energetică.
„Nu cred că există cineva care să nu dorească eficientizare energetică. Problema este că trebuie să ne gândim la contextul în care facem acest lucru. Când am început dezbaterea pe tema eficientizării energetice erau cu totul alte condiții. Eu vin dintr-o fostă țară comunistă, doamnă comisar, și am trăit în frig, fără lumină, mi-am făcut temele pe întuneric și nu vreau ca și copiii și nepoții mei să pățească acest lucru. Să știți că și cetățenii din România, din țara mea, sunt foarte îngrijorați pentru că informațiile primite sunt aiuritoare în sensul că li se spune să se limiteze să consume energie doar la cât pot plăti”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a avertizat că, la nivelul UE, țările sunt dezvoltate diferite și, în contextul unor salarii diferite, nu putem impune tuturor aceiași indicatori și emite aceleași pretenții.
„Cred că trebuie să flexibilizați foarte mult, să sprijiniți statele membre, care din punct de vedere economic sunt mai puțin dezvoltate, pentru a putea susține consumatorii vulnerabili, dar și industria, în special întreprinderile mici și mijlocii, dar și microîntreprinderile”, a mai menționat, în intervenția sa Maria Grapini, care în calitatea sa de raportor din partea comisiei TRAN (pentru turism și transport) din PE, dar și în cea de inginer, a precizat că oficialii Comisiei Europene trebuie să se gândească, în primul rând, la impact.
Nu în ultimul rând, europarlamentarul umanist a făcut un apel atât la comisarul pentru energie, Kadri Simson, dar și la colegii din PE, în sensul ajungerii la o înțelegere, agreată de toate părțile, pe tema economisirii energiei astfel, încât, cetățenii UE să nu fie condamnați la o viață nedemnă.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA-14 Septembrie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează