COMUNICAT DE PRESĂ

Europarlamentarul PPU (s-l), Maria Grapini, mesaj la 132 de ani de la trecerea în nemurire a Poetului nostru național Mihai Eminescu :” În ziua în care vom uita de Eminescu, vom uita de țară!”

132 de ani de la trecerea în nemurire a Poetului nostru național Mihai Eminescu. „Poetul nepereche”a intrat în eternitate, la vârsta de 39 de ani, în casa de sănătate a medicului Şuţu din București. „Luceafărul poeziei românești” este înmormântat, la Bucureşti, în Cimitirul Bellu.

În context, europarlamentarul PPU(s-l) , Maria Grapini, a transmis un scurt mesaj:

“Eminescu este unic în lume și merită respectul fiecărei generații în parte! În ziua în care vom uita de Eminescu, vom uita de țară! Lui Eminescu trebuie să-i aducem un urias omagiu în fiecare zi, iar vasta sa operă trebuie predată în școli”, a precizat Maria Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, pe Mihai Eminescu l-a entuziasmat iubirea de patrie, dragostea faţă de popor al cărui fiu era, dând dovadă de un profund patriotism şi de o mare dragoste de ţară.

Nețărmurita dragoste a poetului pentru patrie se desprinde clar din poeziile sale, “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” definind doar o mică parte din uriașul patriotism al lui Mihai Eminescu.

„Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,
Țara mea de glorii, țara mea de dor,
Brațele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ți mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ți mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deși moare valul,
Dulce Românie, asta ți-o doresc!”.

Într-o țară în care interesul național pare, din păcate, subordonat unor mize politice, iar patriotismul și dragostea de țară au devenit banale clișee, lecția pe care ne-o predă, în fiecare zi, prin opera sa, Mihai Eminescu ar trebui să nu fie pierdută de nimeni, fie el politician sau simplu cetățean.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Facebook
WhatsApp
Email
Printează