COMUNICAT DE PRESĂ 14 Iulie 2022

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, avertizează în privința impactului exportului de cereale din Ucraina!

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a tras un semnal de alarmă, în plenul PE, în privința impactului exportului de cereale din Ucraina!

În intervenția sa, eurodeputatul Grapini a punctat faptul că România a fost „foarte deschisă” în privința ajutorării refugiaților ucraineni, dar și a transportului cerealelor din această țară, însă a avertizat, în context, că țara noastră se confruntă cu probleme privind calitatea infrastructurii și a resursei umane, dar și a capacității privind cantitatea ce poate fi transportată.

“România nu trebuie lăsată să se descurce singură doar pentru că este la graniță cu Ucraina și după aceea să fie acuzată că nu înlesnește transportul cerealelor din Ucraina!”,  a adăugat Maria Grapini.

A doua problemă ridicată în intervenția europarlamentarului umanist este legată de nemulțumirea fermierilor români care au avertizat că nu există un control riguros al cerealelor care vin din Ucraina, cereale care fie sunt exportate în țări terțe, fie rămân în piața internă a UE.

„Trebuie adoptate măsuri concrete. Toate lumea vrea ca situația să se rezolve și Ucraina să fie ajutată. De acord, dar care sunt soluțiile? Soluțiile sunt foarte clare din punctul meu de vedere, și anume, bugete și susținere administrativă pentru a putea avea culoare speciale de traversare a cerealelor, dar și un control asupra a ceea ce intră și iese din Ucraina”, a conchis Maria Grapini..

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 14 Iulie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează