COMUNICAT DE PRESĂ 19 Mai 2022

 Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, întâlnire importantă, la PE, cu reprezentanții Clean Air Task Force

În calitate de vicepreședintă a Comisiei pentru Piața internă și protecția consumatorului (IMCO) și raportor pe proiectul de aviz privind normele comune pentru piețele interne ale gazelor din sursele regenerabile, gazelor naturale și hidrogenului, europarlamentarul Maria Grapini, membru în Grupul S&D, s-a întâlnit, miercuri, la PE, cu reprezentanții organizației Clean Air Task Force (CATF).

“Cred că noi, europarlamentarii, ar trebui să discutăm cu toate părțile interesate, înainte de a reglementa, de a depune amendamente la o propunere atât de importantă a Comisiei Europene. Doar așa putem să găsim cele mai optime soluții care au un impact pozitiv asupra economiei și a cetățenilor europeni”, a punctat eurodeputatul Grapini, după întrevederea avută cu reprezentanții organizației Clean Air Task Force.

De altfel, în cadrul întrevederii, Maria Grapini a reiterat importanța îmbunătățirii propunerii avansate de Comisia Europeană în cadrul unor discuții punctuale și argumentate cu factorii responsabili.

Concret, CATF (Grupul operativ pentru un aer curat) a salutat propunerile Comisiei Europene de eliminare a barierelor de reglementare existente și de creare a condițiilor pentru ca gazele din surse regenerabile și decarbonizate să devină treptat parte integrantă a sistemului energetic al UE.

Mai mult, CATF a solicitat punerea în aplicare, cât mai curând posibil, a unui sistem european unitar de certificare destinat atât pieței interne, cât și importurilor de hidrogen cu emisii scăzute de dioxid de carbon din țări terțe.

De menționat faptul că Europa este (încă) în curs de decarbonizare a rețelei sale de energie electrică, în contextul în care, în 2020, energia eoliană și solară a generat aproximativ o cincime din energia electrică a Europei. Producția de energie solară a crescut cu 9 %, iar energia eoliană s-a majorat cu 15 % în comparație cu 2019.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 19 Mai 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează