COMUNICAT DE PRESĂ 29 Aprilie 2022

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor de Război: „Istoria și eroii nu trebuie uitați niciodată. Țara noastră o datorăm lor, celor care au luptat pentru independența României!”

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a transmis cu ocazia Zilei Veteranilor de Război mesaj:

 

„Astăzi, este ziua bravilor noștri veterani de război, cărora le vom mulțumi în fiecare zi pentru sacrificiul de care au dat dovadă pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. Istoria și eroii nu trebuie uitați niciodată.

 La inițiativa supraviețuitorilor din Războiul de independență, Regele Carol a instituit titlul de „veteran de război”! Se cuvine să le acordăm recunoștință veteranilor în viață și să le aducem un pios omagiu celor care au decedat! Țara noastră o datorăm lor, celor care au luptat pentru independența României”.

La 29 aprilie, se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război. Aceasta a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.
În toate garnizoanele din ţară, au loc ceremonii militare şi religioase, la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

 

Slavă eroilor! Slavă României !

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 29 Aprilie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează