COMUNICAT DE PRESĂ 31 Martie

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, scrisoare deschisă către ministrul Energiei, Virgil Popescu: „De ce nu s-au început demersurile de repornire a Termocentralei Mintia?”

 

În contextul numeroaselor sesizări și petiții primite de la cetățenii români, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din PE, a adresat o scrisoare deschisă ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Concret, eurodeputatul Grapini îi aduce la cunoștință ministrului Energiei, numeroasele sesizări cu  privire la închiderea, în vara anului trecut, a Termocentralei de la Mintia.

„Motivul invocat a fost acela că nu îndeplinește condițiile de mediu, lucru total neadevarat, testul de poluare fiind făcut cu succes, în toamna anului 2019. În anul 2020, am fost personal la Termocentrala Mintia și cunosc detaliile privind funcționarea acesteia. Fără o altă alternativă în viitorul apropiat, închiderea acestei termocentrale și a altor obiective de interes național afectează grav sistemul energetic național și situația lucrătorilor și a familiilor lor”, a precizat Maria Grapini.

Potrivit eurodeputatului Grapini, în contextul actual, al conflictului din Ucraina şi a amânării proiectului „Green Deal” de decarbonizare, la sugestia comisarului european Frans Timmermans, de a se putea folosi în continuare cărbunele, s-ar putea reporni termocentrala, în cel mai scurt timp posibil, fiindcă instalațiile sunt conservate, iar centrala încă face parte din Complexul Energetic Hunedoara. În condițiile crizei energetice actuale şi a deficitului de energie, acest demers ar ajuta enorm economia țării, a mai spus europarlamentarul român.

Întrebându-i, tranșant, atât pe ministrul Energiei, cât și pe premierului Ciucă: De ce nu s-au început demersurile de repornire a Termocentralei Mintia?!”, Maria Grapini și-a exprimat speranța că vor fi identificate, cât mai repede cu putință, soluții la acest caz.

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 31 Martie

Facebook
WhatsApp
Email
Printează