COMUNICAT DE PRESĂ 28 Martie 2022

Maria Grapini continuă tradiția ultimilor ani. Europarlamentarul umanist va premia copii din cinci școli din Republica Moldova care au confecționat mărțișoare!

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, continuă tradiția ultimilor ani și va premia copii din cinci școli din Republica Moldova care au confecționat mărțișoare.

„Cred că trebuie să stimulăm creația și să o transmitem copiilor și noilor generații. Premiile acordate celor 34 de copii vor fi înmânate personal, cand voi fi la Concursul “Moștenire” pe care îl susțin de șase ani!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Potrivit europarlamentarului umanist, în perioada când a deținut funcția de ministru, a lansat un proiect de promovare a României, intitulat „România promovată prin legende!”, începând cu legenda mărțișorului, proiect care, din păcate, nu a fost continuat.

Concursul „Moștenire” este un eveniment impresionant prin tradiție, dar și dăruire, acesta ținând aprinsă ideea de neam, cultură și dragoste.

“Nu trebuie să uităm tradițiile românești și trebuie să le transmitem copiilor și nepoților noștri! Ce poate fi mai frumos decât promovarea valorilor românești, Moldova fiind istoric parte a României!”, a mai spus Maria Grapini.

De menționat că europarlamentarul Maria Grapini a organizat, anul trecut, împreună cu Asociația “Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei”, un concurs de creație a mărțișorului, intitulat “Mărțișorul European – 2021”. Astfel că, peste 300 de mărțișoare au ajuns în Parlamentul European.

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 28 Martie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează