COMUNICAT DE PRESA 27 iunie 2023

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a organizat marți, la Bruxelles, Conferința cu tema „Îngrijirea persoanelor vârstnice, o prioritate pentru Uniunea Europeană”!
Susținătoare ferventă a drepturilor persoanelor vârstnice, dar și a celor cu dizabilități, prin luările de cuvânt și inițiativele din PE dar și din România, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a organizat, pe 27 iunie, la Parlamentul European, Conferința cu tema „Îngrijirea persoanelor vârstnice, o prioritate pentru Uniunea Europeană”.
Evenimentul, organizat la Bruxelles, de eurodeputatul Grapini, a reprezentat momentul optim pentru crearea unui loc de dezbatere între reprezentanți ai Federației ”Filantropia” a Patriarhiei Române, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European în ceea ce privește drepturile și nevoile persoanelor vârstnice, din Uniunea Europeană, care, în multe situații, au ajuns la o vârstă care necesită asistență și îngrijire pe termen lung.
Potrivit Mariei Grapini, Uniunea Europeană recunoaște și respectă drepturile persoanelor vârstnice, care de multe ori ajung dependente de îngrijire și, de aceea, trebuie să ne implicăm cu toții, cât mai mult, astfel încât aceste persoane vulnerabile să ducă o viață socială cât mai activă. Îngrijirea sănătății persoanelor în vârstă și serviciile de îngrijire pe termen lung, în Uniunea Europeană, trebuie să se bazeze pe solidaritatea dintre generații, să combată excluderea socială și discriminarea, a mai spus europarlamentarul umanist.
La acest eveniment, a fost prezentă Federația ”Filantropia” a Patriarhiei Române, o organizație nonguvernamentală care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reprezentată de delegați ai celor 24 de organizații membre din toate regiunile României și din Republica Moldova, organizații care oferă servicii sociale acreditate și licențiate, E.S. Andreea Păstârnac, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Belgiei, Ragnar Horn, reprezentant al Departamentului pentru protecție socială din cadrul Direcției Generale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune- Comisia Europeană, Annelisa Cotone, reprezentant al cabinetului comisarului european pentru egalitate, colegi europarlamentari, dar și Delia Ionică, reprezentantă a Unității politicii de coeziune din cadrul Reprezentanței Permanente a României la UE.
„Am organizat această Conferință cu participarea Federației „Filantropia” a Patriarhiei Române, cu scopul de a sublinia nevoia de a avea mai multe politici europene și naționale pentru persoanele în vârstă. Am fost recent la ONU, la a 16-a conferință destinată persoanelor cu dizabilități și drepturilor omului. Poziția oficialilor ONU este că persoanele în vâstă trebuie tratate ca persoane vulnerabile și trebuie să avem măsuri clare de incluziune și de asigurare a calității vieții acestora pentru că sunt persoane extrem de importante pentru fiecare dintre noi!”, a declarat, la sfârșitul conferinței, eurodeputatul Maria Grapini.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 27 iunie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează