COMUNICAT DE PRESA  15 februarie 2024

Maria Grapini avertizează în privința efectelor nocive, ale consumului de zahăr, asupra sănătății. Eurodeputatul PUSL susține o prevenție mai eficientă pentru reducerea consumului de zahăr!
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat necesitatea unei prevenții mai eficiente în privința reducerii consumului de zahăr, consum care afectează puternic sănătatea cetățenilor.
„Intenția a fost bună pentru că, în toată statele Uniunii Europene, s-a pus problema scăderii consumului de zahăr, având în vedere efectul nociv asupra sănătății. Există rețete în toată lumea la diferite produse și, ca atare, trebuie verificat dacă rețetele se respectă. Se putea însă găsi o altă soluție pentru reducerea cosumului de zahăr. Și anume, verificări stricte privind intrările cantităților de zahăr în cofetării, respectiv cantitatea ieșirilor de produse din acestea… dacă se vrea cu adevărat să se țină sub control această situație!”, a precizat eurodeputatul Grapini.
De asemenea, europarlamentarul umanist a menționat că, pentru scăderea consumului de zahăr, băuturi carbogazoase și spirtoase, prevenția este mult mai bună decât tratamentul.
De menționat că eurodeputatul PUSL a susținut de numeroase ori că este dreptul consumatorului să aleagă ce mănâncă. “Am pledat și pledez pentru conservarea tradițiilor, inclusiv în domeniul alimentației, și nu voi susține niciodată altfel de alimente pentru care nu avem studii solide privind impactul asupra sănătății”, a punctat eurodeputatul Grapini.
Potrivit europarlamentarului PUSL, cât timp nu vor fi publicate studii care să arate, fără dubii, că aceste plante modificate genetic nu aduc atingere sănătății omului, nu va fi de acord cu aceste lucruri. În niciun caz, a mai spus Maria Grapini, nu pot fi luate ca argumente valide faptul că o companie sau un institut oarecare – care, evident, vrea să câștige prin această inovație – spune că nu se aduce atingere sănătății omului.
“M-am luptat pentru etichetarea corectă a produselor, chiar unii producători din România au fost supărați din această cauză. Spunem că suntem mândri de sectorul agricol dar, oare, fermierii sunt mândri de ce facem noi pentru ei? Eu am spus că trebuie să scrie clar pe etichetă și de unde vine carnea. Dacă este, spre exemplu, carne de cal din Uruguay, să scrie pe etichetă acest lucru pentru că eu, ca și consumator, trebuie să știu ce mănânc”, a mai opinat eurodeputatul umanist.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  15 februarie 2024

Facebook
WhatsApp
Email
Printează