COMUNICAT DE PRESA 17 Ianuarie 2023

Maria Grapini cere, din nou, intrarea României în spațiul Schengen. Vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, îi răspunde europarlamentarului PUSL: Susținem aderarea României și Bulgariei la Schengen!
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a solicitat din nou în plenul PE, includerea în programul Comisiei și al Consiliului intrarea României în Spațiul Schengen.
În intervenția sa, eurodeputatul Grapini a reiterat faptul că, astăzi, se poate vorbi doar de piață internă, nu și de piață unică.
“Nu pot să vorbesc, din păcate, de piață unică și am spus și ieri că nu voi folosi acest termen și voi vorbi doar de piață internă până când vom avea, în sfârșit, piață unică. De aceea, cred că trebuie să vă propuneți ca România și Bulgaria să facă parte din piața internă și să avem, așa cum ne dorim cu toții, o piață unică, fără să mai avem o fragmentare a pieței interne. Și, de asemenea, să nu uităm că avem încă, în piața internă, o competiție neloială”, a punctat Maria Grapini.
De asemenea, europarlamentarul umanist și-a exprimat dezamăgirea că, în planul de industrializare a UE, nu s-a scris nimic despre IMM-uri.
“Ce facem cu IMM-urile? IMM-urile sunt zdrobite de toate crizele suprapuse și mi-ar fi plăcut să existe, cuprinse în acest proiect, și măsuri pentru IMM-uri. Sigur că este bine să avem noi acorduri comerciale, dar este important cum le încheiem!”, a mai spus Maria Grapini.
Nu în ultimul rând, eurodeputatul PUSL a precizat că și-ar fi dorit să audă în cadrul discuțiilor și cuvântul “pace”. “Cum facem să mergem pe calea păcii între Ucraina și Rusia, pentru că suferă tot continentul european?”, a conchis europarlamentarul umanist.
Intervenția tranșantă a Mariei Grapini a generat răspunsul așteptat de toată lumea, al vicepreședintelui Comisiei Europene, Maros Sefcovic, care a precizat, concret, că susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.
“Doamnă Grapini, ați subliniat cât de important este să ne asigurăm că România și Bulgaria vor deveni membri ai spațiului Schengen. Vă asigur, din partea Comisiei, că avem disponibilitatea din partea președinției suedeze să punem această problemă pe agenda următoarei ședințe a Consiliului Justiție și Afaceri Interne pentru că locul României și al Bulgariei este în Schengen. Ele îndeplinesc toate condițiile necesare!”, a punctat înaltul oficial al Comisiei Europene.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 17 Ianuarie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează