COMUNICAT DE PRESA 02 Februarie 2023

Maria Grapini, întâlnire interactivă cu cetățenii la Piatra Neamț. Promovarea drepturilor persoanelor cu autism și implicarea oamenilor de afaceri în susținerea proiectelor inovative în domeniul social, o prioritate pentru eurodeputatul PUSL!
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, și doamna Doina Pârcălabu, secretarul de stat, în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vor avea vineri, 3 februarie, la Sala de de conferințe Hotel Central Plaza din Piatra Neamț, o întâlnire interactivă cu cetățenii, la invitația liderului PUSL Neamț, Laurențiu Dulama. Europarlamentarul PUSL Maria Grapini îi mulțumește liderului PUSL Neamț, Laurențiu Dulama pentru organizarea acestei întâlniri deschise cu oamenii din Neamț. Domnul Dulama fiind un umanist aproape de oamenii aflați în suferință.
Temele aflate în discuție sunt “Autismul-astăzi și perspective”, „Implicarea oamenilor de afaceri pentru susținerea proiectelor inovative în domeniul social-Ateliere protejate” și, nu în ultimul rând, „Directivele Parlamentului European și proiectele ce vor fi susținute de Comunitatea Europeană 2023-2028 prin accesarea de fonduri europene”. Doamna Doina Pârcălabu, Secretar de Stat, în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin implicarea sa în problemele sociale ale oamenilor și empatia față de oamenii în suferință și a dat dovadă de profesionalism în munca depusă în interesul cetățenilor.
Eurodeputatul Grapini s-a remarcat prin încheierea unor parteneriate cu asociații și organizații ale persoanelor cu dizabilități, dar și întâlniri cu aparținători ai copiilor sau adulților cu autism. Reamintim că, rămânând fidelă convingerilor sale, Maria Grapini a semnat, în 2 aprilie 2019, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, o scrisoare-angajament pentru promovarea drepturilor persoanelor cu autism în întreaga Uniune Europeană, în mandatul legislativ 2019-2024.
De asemenea, Maria Grapini a avut numeroase intervenții în plenul PE, dar și în comisiile de specialitate, prin care a cerut UE „fapte, nu vorbe” în privința sprijinirii persoanelor cu dizabilități. Potrivit eurodeputatului Grapini, la nivelul UE, vorbim de aproape 80 de milioane de persoane care au o dizabilitate mai mare sau mai mică, dintre care aproape 30% dintre aceștia sunt în prag de sărăcie.
“Sigur, avem o strategie europeană până în 2030, care vizează persoanele cu dizabilități. Eu reprezint în PE Partidul Umanist Social Liberal din țara mea și noi înțelegem că este nevoie de fapte, nu de vorbe. Trebuie să ajutăm statele membre care nu au nici resurse umane, nici buget, pentru a crea persoanelor cu dizabilități condiții adecvate unui trai decent. Este nevoie de coerență la nivelul UE, care să conducă la o integrare reală a acestor oameni pentru că este nevoie, înainte de toate, ca acești oameni să fie ascultați”, preciza recent, în cadrul unei intervenții punctuale în PE, europarlamentarul Maria Grapini.
Mai mult, începând cu anul 2014 și intrarea în PE, europarlamentarul umanist s-a dedicat proiectelor din domeniul incluziunii sociale, cuprinzând, inclusiv, măsuri de combatere a sărăciei în rândul copiilor.
Nu în ultimul rând, directivele Parlamentului European și proiectele ce vor fi susținute de Comunitatea Europeană 2023-2028 prin accesarea de fonduri europene reprezintă o prioritate pentru Maria Grapini.
Maria Grapini, întâlnire interactivă cu cetățenii la Piatra Neamț.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 02 Februarie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează