COMUNICAT DE PRESĂ 13 Octombrie 2021

Maria Grapini, la ora bilanțului în PE. Europarlamentarul umanist, lider detașat în privința intervențiilor, interpelărilor, rapoartelor și a scrisorilor cu răspuns scris!

 

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, se menține, la jumătatea mandatului 2019-2024, pe primul în ceea ce privește indicatorii relevanți ce se referă la prestația unui europarlamentar.

Vorbim, practic, în perioada iulie 2019 – 13 octombrie 2021, de o continuitate în ceea ce privește performanțele eurodeputatului Grapini, care s-a clasat pe primul loc și în mandatul precedent (2014-2019).

Membru în patru comisii (piața internă și protecția consumatorului;  libertăți civile, justiție și afaceri interne; transport și turism; control bugetar), Maria Grapini, s-a detașat față de colegii săi europarlamentari din România, din punct de vedere al muncii de legiferare, fiind, în acest interval, raportor pe nu mai puțin de 39 de rapoarte. Printre aceste rapoarte, amintim raportul „Vama” care a instituit, din martie 2021, un nou Regulament de funcționare a vămilor.

Din punctul de vedere al luărilor de cuvânt, în plenul Parlamentului European, pe subiecte importante pentru viitorul Europei, cu efecte semnificative asupra României, Maria Grapini, o susținătoare ferventă a drepturilor cetățenilor din statele UE și un critic al limitărilor drepturilor ce vizează libera circulație în contextul pandemiei, ocupă, de asemenea, prima poziție, cu 73 de intervenții.

Eurodeputatul Maria Grapini se situează, totodată, pe primul loc și în privința interpelărilor scrise adresate Comisiei Europene, interpelări prin intermediul cărora a cerut explicații pe subiecte de maxim interes pentru români, făcând, în context, publice răspunsurile primite în acest sens de la Comisia Europeană. Maria Grapini conduce detașat, printre europarlamentarii români, și în privința numărului de scrisori cu răspuns scris: 136.

În tot acest timp, Maria Grapini a comunicat permanent cu românii din țară și cu cei care trăiesc în alte țări, comunicându-le decizii importante sau răspunzând la întrebările lor, făcând demersuri în acest sens la guvernele României pentru rezolvarea unor probleme interne stringente.

„Cred că datoria mea de europarlamentar este să mă implic în legiferare, dar să lupt cu curaj pentru ca țara mea și românii să nu fie tratați cu dublu standard, în UE. Mai mult, un europarlamentar trebuie să fie informat permanent cu situația din țară, să răspundă petițiilor cetățenilor și să interpeleze autoritățile naționale atunci când se încalcă drepturile cetățenilor”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

 

Sursa de informare despre activitățile europarlamentarilor români poate fi găsită pe pagina web oficială a Parlamentului European.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 13 Octombrie 2021

Facebook
WhatsApp
Email
Printează