COMUNICAT DE PRESĂ

 

Eurodeputatul PPU (social-liberal), Maria Grapini, revoltat: “Mă solidarizez cu toți cetățenii care luptă pentru respectarea drepturilor lor! Nu pot accepta dictatura, într-o democrație pentru care s-a luptat și pentru care au murit oameni în Revoluția din 1989!”

 

 

Așa cum se știe, Maria Grapini este unul dintre puținii europarlamentari români care au rămas consecvenți principiilor enunțate anterior, pe marginea acestui controversat subiect și, în consecință, nu a votat Regulamentul Certificatului Digital privind Covid-19!

Mai mult, în toate luările sale de cuvânt, din plenul PE și nu numai, eurodeputatul Grapini s-a poziționat ferm împotriva discriminării cetățenilor, în contextul în care Regulamentul Certificatului Digital privind Covid-19 facilitează circulația doar persoanelor vaccinate.

De asemenea, Maria Grapini a tras numeroase semnale de alarmă, prin mesaje publice și întrebări scrise adresate Comisiei Europene, și în privința unor teme controversate precum vaccinarea copiilor împotriva Covid-19 sau tratamentul discriminatoriu al copiilor privind certificatele digitale, iar pe plan intern, a avertizat asupra eșecului campaniei de vaccinare dar și a folosirii de către guvernanți a unor stimulente materiale pentru a-i convinge pe români să se vaccineze.

În condițiile în care, astăzi, la nivel național, încep protestele împotriva vaccinării obligatorii și, implicit, a presiunilor făcute de guvernanți/angajatori la adresa persoanelor nevaccinate, în calitatea sa de europarlamentar, Maria Grapini, și-a arătat solidaritatea față de toți cetățenii care luptă pentru respectarea drepturilor lor.

“Azi, încep zilele de protest împotriva vaccinării obligatorii!

În calitate de europarlamentar ales să reprezinte cetățenii României în Parlamentul European, mă solidarizez cu toți cetățenii care luptă pentru respectarea drepturilor lor! Nu pot accepta dictatura, într-o democrație pentru care s-a luptat și pentru care au murit oameni în Revoluția din 1989!

Rog cetățenii care sunt obligați să se vaccineze să-mi trimită petiția pe adresa oficială,  maria.grapini@europarl.europa.eu.

Dragi români, nu lăsați să vi se încalce drepturile, cu niciun preț!”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

 

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Facebook
WhatsApp
Email
Printează