COMUNICAT DE PRESĂ

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, mesaj de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice: „Lipsa de respect la care este supusă marea majoritate a persoanelor în vârstă trebuie să înceteze!”

La inițiativa ONU, ziua de 1 octombrie a fost desemnată, încă din anul 1991, drept Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, în semn de respect pentru oamenii vârstnici din întreaga lume.

În contextul acestui important eveniment, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a transmis un mesaj pe care îl prezentăm în continuare.

„Respect fiecare persoană în vârstă care și-a făcut datoria muncind cinstit și care a contribuit, din plin, la ce au generațiile tinere. Este condamnabil și de neacceptat ca persoanele în vârstă din țara noastră să nu se bucure de viață, de petrecerea timpului într-un mod cât mai plăcut! Lipsa de respect la care este supusă marea majoritate a persoanelor în vârstă trebuie să înceteze, guvernanții au obligația de a le asigura pensii rezonabile pentru a avea acces la o viață confortabilă și fără grija zilei de mâine!

Persoanele vârstnice merită, înainte de toate, respect și admirație. Experiența lor de viață este prețioasă, pildele lor trebuie luate în seamă. Istoria ne arată, zi de zi, că vârstnicii sunt o veritabilă comoară pentru această țară.

Este admirabil modul în care au supraviețuit vremurilor dificile și o fac în continuare, pentru că au inteligență, cumpătare și rezistență! Au înțeles trecutul, acceptă prezentul, mai realist ca oricine altcineva, anticipează viitorul, cu ponderație și maturitate.

De ziua lor, a persoanelor în vârstă,  le doresc multă sănătate, bucurii și îi asigur de tot respectul meu!”

La nivel mondial, aproximativ 700 de milioane de persoane au peste 60 de ani. Estimările arată că, până în 2050, vor fi două miliarde care vor avea peste 60 de ani. Ceea ce înseamnă 20% din populația lumii – aceasta este o premieră în istoria omenirii.

Maria Grapini, mesaj de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice: „Lipsa de respect la care este supusă marea majoritate a persoanelor în vârstă trebuie să înceteze!”

Fenomenul îmbătrânirii populaţiei implică necesitatea acordării unei atenţii sporite nevoilor speciale şi problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special în ceea ce priveşte riscul sărăciei şi excluziunii sociale.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Printează