COMUNICAT DE PRESA 26 iunie 2023

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, mesaj emoționant cu ocazia Zilei Drapelului Național: Drapelul Național ne uneşte şi reprezintă mândria noastră!
Cu ocazia Zilei Drapelului Național, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis milioanelor de români, din afara și din interiorul granițelor țării, un mesaj emoționant:
„Drapelul național este unul dintre simbolurile cele mai importante ale României. Cu el ne indentificăm în lume. Recent, la ONU, am fost mândră să văd fluturând drapelul României. Drapelul Național are o însemnătate uriașă pentru suveranitatea și independența țării noastre. Drapelul ne uneşte şi reprezintă mândria noastră, alături de stemă, imn și sigiliu, și completează simbolurile națiunii române. Simbolurile naționale trebuie cunoscute, omagiate și respectate și trebuie să fie sfinte pentru orice român! Ziua Drapelului Național trebuie sărbătorită de toți cei care sunt români, iubesc România și cinstesc, prin munca lor, țara!
Simbolul suprem al unității si suveranității românești, Drapelul tricolor a fost folosit ca steag de luptă încă din 1834 și îi îndemn pe toți românii, oriunde s-ar afla, să respecte cele trei culori!
Astăzi, îl folosim cu mândrie la evenimentele oficiale naționale și internaționale, la sărbătorile naționale, drapelul fiind arborat la instituțiile publice, punctele de frontieră, pe ambarcațiunile sub pavilion românesc și în cadrul competițiilor sportive!
Acasă, am permanent arborat drapelul tricolor! Sunt mândră că sunt româncă! La mulți ani, România!”.
De menționat faptul că Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Cu acest prilej, în Capitală şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ, sunt organizate ceremonii publice de înălţare a Drapelului Naţional. De asemenea, sunt organizate ceremonii militare specifice, în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne, manifestări cu caracter evocator, consacrate istoriei patriei.
Drapelul este, alături de stemă, sigiliu şi imn, un simbol naţional, aşa cum prevede Constituţia României din 1991, modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. În forma actuală, Constituţia stabileşte, prin Articolul 12, că „drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 26 iunie 2023

Facebook
WhatsApp
Email
Printează