COMUNICAT DE PRESĂ

Eurodeputatul PPU(s-l), Maria Grapini, revoltată: „Legea vânzării terenurilor agricole către străini va însemna înstrăinarea țării!”

Modul, criticat de fermieri, în care inițiativa legislativă care vizează vânzarea terenurilor către străini, depusă de USR PLUS și PNL, susținută și de ministrul Adrian Oros, este discutată în spatele ușilor închise, neexistând o dezbatere reală, a generat o reacție pe măsură din partea europarlamentarului PPU(s-l), Maria Grapini.

„Cred că legea vânzării terenurilor agricole va însemna înstrăinarea țării. Este nevoie urgentă de o reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan, actualizată la zi. Proiectul legislativ în forma inițială, a cărei adoptare tacită se vizează,  afectează nu numai interesele fermierilor din țara noastră, dar aduce și grave prejudicii integrității teritoriale și suveranității României”, a precizat eurodeputatul Grapini, care a avertizat că autoritățile statului român trebuie să înțeleagă că interesul național primează în dauna unor jocuri și mize politice și financiare mărunte.

Concret, fermierii din două organizații importante, Federația Națională PRO AGRO și Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV, acuză reprezentanții comisiei juridice din Senat, condusă de senatoarea PNL, Iulia Scântei, că prin aprobarea în formă tacită a acestui proiect legislativ, Legea nr 107/2021, se vizează eliminarea tuturor măsurile de protecție în favoarea statului român, ajungându-se la 7 milioane de ha arabil deținute de străini, din totalul de 9.4 milioane de ha existente la nivel național.

Vânzarea terenului străinilor, constituie un atentat la caracterul național, la unitatea și indivizibilitatea teritoriului României, la suveranitatea, independența și securitatea României ca țară, a poporului român ca națiune; consecințe nefaste ale faptei incriminate de Legea nr.51/1991 (republicată în 18.03.2014) privind securitatea națională a României, trag un semnal de alarmă fermierii.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Facebook
WhatsApp
Email
Printează