COMUNICAT DE PRESĂ

Maria Grapini sprijină artiștii plastici din Banat. Eurodeputatul PPU (social-liberal), printre sponsorii taberei de pictură de la Băile Calacea 2021!

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, rămâne același susținător fervent al tradițiilor, culturii și artiștilor români.

Concret, Maria Grapini, s-a numărat printre sponsorii taberei de pictură de la Băile Calacea – Timiș 2021, ajunsă la ediția a unsprezecea. Tabăra a fost organizată, în perioada 16 – 28 august,  de Victor Acatrinei, unul dintre veteranii pictorilor din Timiș,  în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din Timișoara.

“De mai mulți ani, sunt alături de artiștii plastici din Banat. Și, cum în acest an are loc tabăra de pictură de la Calacea-Timis, m-am alăturat, așa cum am făcut-o și în anii anteriori,  sponsorilor, pentru că am înțeles că artiștii și cultura trebuie susținuți!

Mulți dintre pictorii care participă la această tabără au participat cu lucrările lor, în anul președinției României la UE, la “ornarea sălilor” Consiliului European și ale Reprezentanței permanente a României la Bruxelles, acțiune pe care am organizat-o cu multă placere!”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

Cei 12 pictori sunt: Victor și Maria Acatrinei, Mihaela Ahmed, Maria Jichița, Rodica Regep, Petru Galiș, Victor Gingiu, Mirela Popescu, Sorina Stână, Elena și Doru Tulcan și Elena Ursei.

De menționat că, la finalul taberei, are loc și un vernisaj cu toate tablourile pictate, la care sunt invitați sponsorii, cadrele medicale din stațiune, dar și toți cei care doresc să viziteze o expoziție de artă de mare calitate.

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Facebook
WhatsApp
Email
Printează