COMUNICAT DE PRESĂ 18 Mai 2022

 

 

Maria Grapini sprijină mediul de afaceri și antreprenorii din România. Delegație a oamenilor de afaceri români, invitată la PE de europarlamentarul umanist!

Susținătoare a mediului de afaceri și a antreprenorilor din România, cu un accent special pus pe sectorul IMM-urilor, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a invitat la Parlamentul European o delegație a oamenilor de afaceri din România.

În context, la inițiativa Mariei Grapini, oamenii de afaceri au participat, pe 16 și 17 mai, la mai multe conferințe-dezbateri, extrem de utile, pe tema ” Rolul Parlamentului European în funcționarea Pieții Interne-internaționalizarea afacerilor și diminuarea efectelor crizelor consecutive”.

Întrebărilor membrilor delegației române le-a răspuns doamna Ambasador al României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac, doamna Ambasador al României la UE, Iulia Matei, și europarlamentari.

Cele mai incisive întrebări din partea oamenilor de afaceri au fost legate de intrarea României în Schengen, problemele transportatorilor cu pachetul pe mobilitate, insuficienta armonizare a legislației, probleme legate de procese cu anumiți clienți din UE și, nu în ultimul rând, standardizarea pentru produsele din țări terțe.

”În calitate de organizator, am prezentat mecanismele de funcționare a UE, procedurile de reglementare și negociere între Parlamentul European, Consiliul European și Comisia Europeană. Pe lângă aceste dezbateri, delegația oamenilor de afaceri români au avut o întâlnire cu președintele Asociației oamenilor de afaceri belgo-română din Bruxelles, unde au putut afla posibilitățile de cooperare cu firme din Belgia. Mulțumesc, de asemenea, doamnei Ambasador, Andreea Păstârnac, și corpului diplomatic, care au organizat întâlnirea de la Ambasada României din Belgia, dar și doamnei Ambasador la UE, Iulia Matei, pentru participarea la Conferința pe care am organizat-o în incinta Parlamentului European. Sunt convinsă că delegația oamenilor de afaceri români a beneficiat de informații ce le pot fi utile” a punctat, la finalul vizitei, europalamentarul  Maria Grapini.

 

 

WhatsApp Image 2022-05-18 at 3.41.15 PM

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 18 Mai 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează