COMUNICAT DE PRESA 20 Octombrie 2022

Maria Grapini taxează dur dublul limbaj al unor colegi români din PE: Europarlamentarii români din grupul PPE, una zic și alta votează! Nu mai vreau să văd lupi îmbrăcați în blană de oaie!
În stilul care a consacrat-o, și anume, implicat și profund dedicat interesului național, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, taxează dur dublul limbaj folosit de unii europarlamentari români care, în opinia sa, „una spun în declarațiile politice în țară și alta votează în Parlamentul European”.
Concret, eurodeputatul Grapini a prezentat drept exemplu comportamentul acestora la votul din PE, din această săptămână, dat pe marginea bugetului Uniunii Europene, unde grupul Partidului Popularilor Europeni și, implicit, eurodeputații români din acest grup nu au votat amendamente extrem de importante.
Potrivit Mariei Grapini, unul dintre amendamente prevedea includerea de către Comisia Europeană a unei taxe adecvate pe tranzacțiile financiare care ar fi putut genera peste 50 de miliarde de euro anual.
Mai mult, la un alt amendament respins, de asemenea, de europarlamentarii români din PPE, se impunea introducerea unui impozit mai ambițios pe profiturile excepționale ale companiilor multinaționale, care să acopere toate sectoarele în care se obțin profituri uriașe.
Amendamentul prevedea clar că, în contextul în care întreprinderile multinaționale au înregistrat profituri record în timpul crizei, s-ar putea asigura resurse financiare suplimentare substanțiale, dat fiind că veniturile obținute din contribuția de solidaritate se vor ridica la doar 23 miliarde de euro, în timp ce Observatorul fiscal al UE a propus un impozit pe profitul excedentar care ar putea genera 80 miliarde de euro, în Uniune.
Și pentru a-și arată încă o dată “patriotismul” mult-clamat în intervențiile TV, europarlamentarii români din PPE au votat și pentru respingerea amendamentului care se referea, explicit, la combatarea sărăciei energetice în întreaga Uniune și solicita asigurarea din partea UE a unei finanțări specifice pentru atenuarea acesteia.
Un alt amendament important respins de eurodeputații români din PPE prevedea ca programele UE să se concentreze asupra proiectelor care promovează și susțin crearea de locuri de muncă.
“Din păcate, din cauza voturilor lor, aceste amendamente, care erau atât de necesare, nu au trecut la vot.
Nu vreau să-i mai aud pe acești europarlamentari români cum clamează fals, pe la diverse televiziuni, că vor să se creeze locuri de muncă, că vor eliminarea sărăciei energetice sau că susțin taxarea multinaționalelor!
Pur și simplu mint! Una spun în țară și alta votează în Parlamentul European!”, a precizat, revoltată, Maria Grapini.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA 20 Octombrie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează