COMUNICAT DE PRESĂ 14 Aprilie 2022

Maria Grapini va premia, la Madrid, 20 de români care au reușit în profesia lor, în Spania. Eurodeputatul umanist, organizator la cea de-a doua ediție a Galei Premiilor ACT!

După evenimentul de succes organizat anul trecut la Firenze (Italia), Gala Premiilor A.C.T. ( Antreprenoriat – Cultură – Tradiții) continuă în acest an, cu a doua ediție, în data de 15 aprilie, la Madrid (Arganda del Rey).

Susținătoare ferventă a drepturilor comunităților românești din diaspora, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, vicepreședinte al PUSL, este, și în acest an, organizator al galei. Eurodeputatul Grapini va acorda premii unui număr de 20 români care au reușit în profesia lor, în Spania. Evenimentul este organizat de Europarlamentarul Maria Grapini cu Televiziunea P.O.T. Tv și Departamentului Diaspora al PUSL, cu sprijinul Asociației românilor din diaspora (SOLIMUNDO).

“La sosirea în Madrid, români frumoși la chip și suflet, care trăiesc în Spania, patrioți adevărați, m-au întâmpinat cu imnul României și drapelul românesc, alături de cel spaniol și al UE. Sentimentele sunt greu de explicat! Sunt asemănătoare cu cele pe care le aveam când mergeam acasă la părinți! Am simțit că sunt în familie!

Mulțumesc românilor din regiunea Madridului care au participat la întâlnirea de miercuri seară! M-au impresionat cu viziunea lor privind România, cu patriotismul, credința și nevoia de unitate!

Cred că este nevoie de un program de țară, pliat pe realitate, care să reintegreze românii în activitatea economică din țară. Sunt bine pregătiți profesional și respectați în Spania și atunci de ce să nu fie respectați și la ei acasă? Firmele românești au nevoie de forță de muncă calificată și este de neînțeles ca acestea să aducă forță de muncă din Asia în loc să ofere, locuri de muncă, românilor plecați din țara noastră!”, a precizat eurodeputatul Grapini, după primirea emoționantă de la Madrid și după discuțiile purtate cu românii care trăiesc în Spania.

Europarlamentarul umanist se va întâlni joi cu ambasadorul României în Spania, George Gabriel Bologan, tema întrevederii fiind, evident, rezolvarea problemelor românilor din Diaspora din Spania.

„Gala premiilor ACT” (Antreprenoriat-Cultură-Tradiții) are loc pe 15 aprile 2022, la Madrid, cu scopul de a fi cât mai aproape de conaționalii noștri, de a premia și promova atât mici cât și mari antreprenori români din Diaspora, oameni care, în ciuda faptului că sunt departe de țara lor, continuă să ne facă cunoscută istoria și tradițiile și să promoveze cu succes cultura românească dincolo de hotare.

 

 

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 14 Aprilie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează