COMUNICAT DE PRESĂ 10 Februarie 2022

 

Maria Grapini vrea o strategie europeană a turismului mai eficientă. Eurodeputatul umanist, întrebare scrisă adresată Comisiei Europeană!

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a adresat Comisiei Europene o întrebare cu solicitare de răspuns scris pe o temă extrem de importantă, și anume, strategia europeană în sectorul turismului.

Potrivit eurodeputatului Grapini, ca reacție la impactul dramatic al pandemiei de COVID-19 asupra sectorului turismului din UE, Comisia Europeană a prezentat o serie de  măsuri și propuneri în vederea atenuării impactului acestei crize asupra industriei turismului din  UE.

“Comisia a inițiat acțiuni în vederea definirii unei agende privind turismul pentru 2030. Deși știm că turismul este subsidiaritate pentru Piața internă, este important să existe o strategie și susținere la nivel european a unui sector important pentru PIB-ul Europei și pentru locurile de muncă pe care le creează”, a precizat Maria Grapini.

Europarlamentarul umanist a punctat faptul că, în ciuda măsurilor Comisiei, CCE (Curtea de Conturi Europeană) a identificat exemple de finanțare din partea UE, pentru sectorul  turismului, cu un impact mai puțin pozitiv decât cel așteptat. Poziția CCE, a mai spus eurodeputatul român, are în vedere unul dintre  următoarele trei motive: proiectele care au primit finanțare erau izolate de alte infrastructuri de  turism, nu s-au depus suficiente eforturi pentru a promova proiectele în mod eficient și, nu în ultimul rând, infrastructura care a beneficiat de sprijin era utilizată, în principal, de comunitatea locală și nu de  vizitatori.

În context, europarlamentarul Grapini a adresat Comisiei Europene următoarea întrebare:

Cum intenționează Comisia să remedieze toate aceste probleme pe care le-a identificat CCE? Ia în considerare Comisia să prezinte o nouă strategie a UE în domeniul turismului?

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 10 Februarie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează