COMUNICAT DE PRESĂ 07 Ianuarie 2022

Monumentul închinat lui Mihai Viteazul, pe Dealul de la Guruslău, înconjurat de gunoaie. Europarlamentarul Maria Grapini ia atitudine: “Cine nu respectă cultura și istoria, nu respectă nici țara!”

Informațiile alarmante publicate în presa sălăjeană potrivit cărora monumentul construit de sculptorul Victor Gaga, în cinstea lui Mihai Viteazul, pe Dealul de la Guruslău, are parte de o priveliște „superbă”: de la ambalaje de bere, scutece folosite, măști sanitare, până la cutii de suc, sticle sparte, hartie igienică și resturi de mâncare, a generat reacția fermă a europarlamentarului umanist, Maria Grapini.

Profund atașată de valorile românești, Maria Grapini a luat imediat atitudine față de această situație inadmisibilă:

“Vreau să iau atitudine față de această mizerie! Cine nu respectă cultura, istoria, nu respectă nici țara! Autoritățile, primăria, garda de mediu, poliția, toți cei responsabili trebuie să intervină urgent și să pună capăt acestei situații! Vorbim de un loc cu o încărcătură istorică deosebită, iar autoritățile, oamenii politici, nu trebuie să se mulțumească să depună, o dată pe an, coroane la acest monument! Mai mult, toți cei vinovați trebuie sancționați drastic”.

Potrivit presei din Sălaj, imaginea dezolantă, plină de gunoaie, de pe Dealul de la Guruslău, denotă o nesimțire crasă, lipsă de educație, grosolănie sau, cine știe, poate chiar o răfuială, o dorință de răzbunare.

De menționat faptul că, anual, vin aici autorități, oameni politici, oameni simpli, istorici, toți cu dorința de a se reculege și de a depune coroane și flori la monumentul închinat lui Mihai Viteazul, cel care l-a învins, aici, acum mai bine de 420 de ani, pe principele Transilvaniei, Sigismund Bathory, și, ca atare, a scos, Transilvania de sub suzeranitate turcească.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 22 Decembrie  2021

Facebook
WhatsApp
Email
Printează