COMUNICAT DE PRESĂ 09 Martie 2022

OADOR vine în sprijinul refugiaților ucraineni. Europarlamentarul Maria Grapini (comisar al OADOR): Oprirea conflictului trebuie facută pe cale diplomatică!

În contextul războiului din Ucraina, Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADOR) se implică activ în identificarea unor soluții concrete, menite să vină în sprijinul refugiaților ucraineni.

Concret, OADOR asigură preluarea sesizărilor din partea refugiaților ucraineni, în situația în care le sunt încălcate drepturile cetățenești pe teritoriul României, așa cum preia și petițiile din partea cetățenilor români.

Mai mult, OADOR pledează pentru calea diplomatică în vederea încetării cât mai rapidă a focului și a riscului de a se mai pierde vieți omenești.

“ În calitate de Comisar desemnat de OADOR pentru a o reprezenta în PE, dar și în calitate de membră a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, am cerut sprijin cu personal polițienesc de la Europol pentru a ajuta la trecerea rapidă a frontierei de către refugiați, în România, Polonia sau Ungaria! Totodată, am solicitat sprijin material și consider că oprirea conflictului trebuie facută pe cale diplomatică”, a punctat europarlamentarul umanist, Maria Grapini.

 

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESĂ 09 Martie 2022

Facebook
WhatsApp
Email
Printează