COMUNICAT DE PRESA  13 februarie 2024

Raportul eurodeputatului Maria Grapini privind Regulamentul pentru etichetarea digitală a produselor fertilizante a fost votat în unanimitate, în Comisia pentru Piață Internă din PE!
Un nou succes al europarlamentarului PUSL, Maria Grapini, în Parlamentul European. Raportul eurodeputatului Maria Grapini privind Regulamentul pentru etichetarea digitala a produselor fertilizante a fost votat în unanimitate, în Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor din Parlamentul European!
După finalizarea trilogului pe care l-a avut în 22 ianuarie, eurodeputatul Grapini a reușit, în calitatea sa de negociator din partea Parlamentului European, să convingă atât Comisia Europeană, cât și Consiliul European să accepte amendamentale sale privind menținerea etichetării duale, mai exact, pe lângă etichetarea digitală, și etichetarea fizică. Amendamentele își propun să nu prejudicieze drepturile consumatorilor care nu pot face citirea digitală.
Cu toate că Spania ceruse redeschiderea negocierilor pe marginea acestui Regulament important, eurodeputatul umanist a reușit să obțină susținerea în COREPER (Consiliul ambasadorilor din cele 27 de state membre), pentru menținerea poziției negociate la trilogul dintre Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European.
“Rar se întâmplă așa ceva. Consider că astăzi am avut succes cu votul din Comisia responsabila a PE, care a validat, în unanimitate, munca mea de luni de zile, pe un Regulament important pentru fermieri, dar si pentru persoanele fizice care doresc să achiziționeze fertilizanți!
În acest mandat, am fost desemnată Raportor la 76 de rapoarte, plasându-mă, astfel, pe primul loc între cei 33 de eurodeputați români, o munca importantă pentru activitatea de membru în PE!”, a punctat, după vot, Maria Grapini.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

COMUNICAT DE PRESA  13 februarie 2024

Facebook
WhatsApp
Email
Printează