COMUNICAT DE PRESĂ

Reușită a europarlamentarului Maria Grapini. Comisia TRAN a aprobat un proiect pilot în valoare de 985.000 euro, depus de eurodeputatul PPU (social-liberal), pentru sprijinirea ecoturismului european!

Proiectul pilot pe care, europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, l-a depus în Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) pe subiectul ,, Sprijinirea ecoturismului european în contextul crizei create de COVID-19” a primit, astăzi, votul reprezentanților acestei comisii.

El urmează să fie votat și în comisia pentru Bugete (BUDG) a Parlamentului European.

Proiectul pilot, în valoare de 985.000 de euro, își propune să sprijine financiar campaniile de informare și de încurajare a turiștilor europeni pentru a călători în zone rurale, zone eco, unde sunt fabricate produse meșteșugărești și obiecte de artizanat tradiționale. Potrivit proiectului pilot depus de europarlamentarul Grapini,  pentru a sprijini, în continuare, dezvoltarea ecoturismului european și pentru a face zonele rurale europene mai atractive pentru turiști, astfel de campanii trebuie să fie sprijinite financiar.

Concret, campaniile de informare ar trebui să încurajeze turiștii să ia în considerare importanța ecoturismului, mediului, apei și pădurilor și să le ofere operatorilor cele mai bune metode de planificare în ceea ce privește conservarea și protecția naturii, precum și dezvoltarea durabilă.

În condițiile în care nu există o linie bugetară specială pentru turism la nivel european este esențial să avem un proiect pilot care  va oferi sprijin financiar pentru a pune ecoturismul în centrul campaniilor dezvoltate de asociația creată de birourile naționale ale țărilor europene (Comisia Europeană de Turism-ETC) pentru promovarea „Destination Europe”. Aceasta va încuraja oamenii să reia călătoriile în interiorul și către UE, într-un mod durabil și sigur, se arată în justificarea depusă de europarlamentarul Grapini în cadrul acestui important proiect pilot.

 

,,Sunt bucuroasă de reușită, sper ca banii din acest proiect să ajungă și în România. Acesta se adaugă și la proiectele pilot pe care le-am propus în mandatul trecut și care au fost aprobate pentru promovarea turismului- Europa ca destinație turistică și sprijin pentru IMM-uri’’, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

 

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Printează