COMUNICAT DE PRESĂ

Vicepreședintele Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorului, Maria Grapini, participă la un important eveniment organizat de comisarul Didier Reynders

În calitatea sa de vicepreședinte al Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorului, europarlamentarul PPU(s-l), Maria Grapini, participă joi, 10 iunie, la invitația comisarului pentru Justiție și Consumatori, Didier Reynders, la evenimentul intitulat „Inițiativa de angajament privind consumul verde”.

În cadrul evenimentului, șase întreprinderi își vor prezenta angajamentele în cadrul etapei-pilot a angajamentului privind consumul ecologic. Această prezentare va fi urmată de o masă rotundă pentru a reflecta asupra acestei inițiative și pentru a explora etapele următoare.

De menționat faptul că, la 25 ianuarie 2021, Comisia Europeană a lansat etapa-pilot a inițiativei privind angajamentul referitor la consumul ecologic.

Concret, angajamentul privind consumul ecologic invită întreprinderile din diferite sectoare ale economiei, concentrându-se pe întreprinderile nealimentare sau mixte care interacționează direct cu consumatorii, să își asume angajamente concrete, publice și verificabile, de reducere a amprentei lor globale de carbon, să producă și să comercializeze produse mai durabile și să își intensifice eforturile de sensibilizare a consumatorilor cu privire la impactul alegerilor lor în materie de consum.

În contextul în care întreprinderile pot juca un rol important în încercarea de a obține un consum mai ecologic, multe dintre acestea depun eforturi susținute pentru a îmbunătăți sustenabilitatea operațiunilor lor precum și a produselor și serviciilor lor, și pentru a sprijini mai bine consumatorii, în dorința lor de a-și schimba amprenta ecologică personală.

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini

Facebook
WhatsApp
Email
Printează