Dragi români,

Sărbătoarea Crăciunului este, pentru creștini, cel mai important moment al anului, piatră de temelie spirituală, punct zero de reflecție și iertare. Suntem mai buni, nu pentru că așa trebuie, ci pentru că pe iertare s-a construit creștinismul, pe bunătate s-au țesut istoriile popoarelor lui Cristos!

Furtuna prin care trece România merită o liniște autentică, nu doar, dar măcar acum, de Crăciun, pentru că așa se cuvine, așa e moral, omenește și creștinește. Simțim cu toții că ne lipsește pacea, deși atâția o invocă, ne deranjează instabilitatea nu doar politică, ci mai ales morală, suntem sfâșiați de ură și dezbinare. Suntem, din păcate, într-un punct critic al existenței noastre, din care vom putea ieși doar prin rațiune și luciditate.

Europa fierbe, la rându-i, înțelegând prea bine ce i se întâmplă. Proiectul UE este, indiscutabil, unul serios și solid, supus, însă, unor provocări uriașe. Evident că întotdeauna există cineva îngrozit de succesul unei idei, cu atât mai mult al unei realități palpabile, așa e de când lumea și o știm prea bine, chiar dacă nu ne place: victoria deranjează! Mai știm, însă, că nu poți contracara răul decât prin bine. Nu poți anihila invidia decât prin realizări perpetue. Nu-i poți trezi la realitate pe semenii tăi decât prin rezultate! România își are locul în UE, UE își are locul în ecuația politică internațională! Niciuna dintre ele nu va da un pas înapoi, indiferent de tensiuni sau presiuni!

Consider că România merită să-și depășească limitele, impuse artificial de unii și alții, de aici sau de afară, să răzbată prin hățișul politic și moral existent, să învingă suficiența și să demonstreze că este, realmente, un stat european pe care te poți baza. Totul se reduce la oameni, totul se face prin și cu oameni. Buni, serioși, dar mai ales patrioți!

Vă doresc, dragi români, un Crăciun fericit, alături de familii și prieteni, și un An Nou bun, în care să demonstrăm că Centenarul țării noastre poate fi un nou moment zero, de renaștere spirituală, de reconciliere națională, de autentică și puternică dragoste de neam!

Sunt și rămân datoare României, recunoscătoare românilor, pentru privilegiul acordat de a mă lupta pentru valorile, drepturile și simbolurile noastre!

Vă mulțumesc!