Azi este ultima zi de campanie și pot spune că a fost cea mai densă întilnire a mea cu oamenii.
Sunt un om care în mod frecvent discut și mă întâlnesc cu oameni, dar în cele patru săptămâni am discutat cu mii de oameni și pot trage câteva concluzii importante.
În primul rând oamenii au nevoie de comunicare, au nevoie să împărtășeasca problemele lor. Este un mare deficit în ascultarea oamenilor de către autorități.
În al doilea rând există extrem de multe lucruri care s-ar putea rezolva, dar din neglijență, indolență sau superficialitate nu se rezolvă. Mă refer la lucruri legate de viața oamenilor. Culmea este că rezolvarea lor nu ar necesita un cost mare!
Apoi, există o nemulțumire la peste 90% din populație față de președintele Băsescu, pentru că oamenii se simt umiliți, inșelați, RUȘINAȚI de președintele lor. Nu se mai simt reprezentați de președintele care nu se consultă cu poporul, ci doar cu cancelariile străine, unde minte și  blamează proprii cetățeni!
Este o revoltă majoră împotriva JUSTIȚIEI! Majoritatea oamenilor nu cred că li se face dreptate în justiție și asta este foarte grav, pentru că încep să-și facă singuri dreptate sau încalcă legile din revoltă.
HOȚIA este un alt subiect ridicat de oameni! De ce s-a jefuit de către cei care conduc România, prin tot felul de contracte și cheltuieli, asa cum au văzut că a facut prim ministrul Ungureanu??? Cum să-și permită un ministru, un prim ministru care taie indemnizațiile la mame, la persoane cu handicap, taie pensiile, să cheltuiască pe protocol sume imense sau să cheltuiască de zeci de ori mai mult pe orice achiziție publică???
Am lăsat la urmă, dar nu pentru că nu este importantă, problema oamenilor care au nevoie de protecție socială. M-am întâlnit, la unii am fost acasă, pe alții i-am ajutat fără să-i întâlnesc direct, cu oameni cu handicap din naștere sau dobândit. Este o CRIMĂ ce se întâmplă acum! Este un genocid! Cine poate să creadă că se poate trăi și ingriji un om, un copil, cu 250 de lei?
În acest domeniu trebuie urgent să se schimbe legislația!
În concluzie, după mii de discuții, CRED că putem trăi mai bine, aici la noi acasă, daca oamenii politici și funcționarii publici sunt morali, sunt bine pregătiți profesional, dacă avem legi corecte și care se aplică corect și dacă avem o separare a puterilor în stat, astfel încât nimeni să nu fie mai presus de lege!
Avem o țară frumoasă, mai avem resurse și de gestionarea lor răspundem toți: de la alegători până la cei aleși.
Este o probă pe care trebuie să o trecem în 9 decembrie! Dacă vrem să fie mai bine TREBUIE să ne implicăm, să venim la vot!
După vot, majoritatea parlamentară va da guvernul și atunci responsabilitatea trece acolo!
Dar și noi, cetățenii, trebuie să fim mereu atenți și atunci când cineva ne înșeală, ne încalcă drepturile sau când ni se aplică o lege nedreaptă, trebuie să reacționăm!
Sper să fiu în Parlamentul României să încerc să fac altfel politică!
Așa cum spunea Titu Maiorescu, un om politic este moral atunci când este cinstit și corect în viața privată și dezinteresat (pentru el), în viața publică.
Le doresc tuturor românilor înțelepciune și rațiune atunci când vor vota în 9 decembrie!
DOAMNE AJUTĂ!

Maria Grapini