Zilele trecute am reascultat ce spunea Octavian Paler in 2006: „Sunt condamnat sa-mi iubesc Patria… Tari sunt multe, dar Patria este una singura …”
Si eu cred ca tari sunt multe, dar Patrie numai una. Nu cred ca romanii plecati in oricare dintre tarile pamintului nu simt la fel. Intrebarea mea este: de ce multi aleg sa plece in loc sa sa ramina sa lupte pentru schimbare? Este doar o intrebare, altfel, asa cum spunea Presedintele Basescu, avem libertatea de a pleca, ne-am dorit-o!
Eu totusi cred ca romanii isi vor da seama (o majoritate, bineinteles!) ca se poate face si din Patria noastra o tara in care putem sa traim.
Dar pentru asta este nevoie de o schimbare in multi dintre noi. Am intrat aproape in linie dreapta: mai avem un an pina la alegerile locale si putin peste un an pina la alegerile parlamentare. Vom fi oare mobilizati sa iesim 80% la vot? Vom rezista ispitei de a lua pachetul sau alta favoare pe care ne-o da un politician pentru a-l vota? Vom avea taria ca si daca ne baga in sacosa cu forta puiul, uleiul, zaharul… cind intram in cabina sa-l votam pe cel care stim ca este mai bun? Da, daca fiecare dintre noi vom incerca sa raspundem la aceste intrebari si apoi ne vom dedica din timpul nostru macar 1% sa explicam vecinului, prietenului, colegului ca doar asa putem schimba ce nu a mers bine.
Eu una ma angajez la aceasta munca si sunt sigura ca voi gasi voluntari care sa mearga cu mine pe teren.
Poate gasiti si voi!
Pentru SCHIMBARE este nevoie de IMPLICARE!