În 28 noiembrie, în Parlamentul European de la Bruxelles, va avea loc un eveniment extraordinar, gândit și găzduit de europarlamentarul umanist, Maria Grapini, cu o simbolistică majoră și încărcătură emoțională aparte.

Grapini oferă Europei prilejul de-a descoperi România, de data aceasta în cele mai frumoase și importante coordonate, la acțiunea dedicată Centenarului, cu trei zile înainte de el: lansarea volumul ”România Unită”, autor Charles Upson Clark!

Alături de umanistă, vor fi reprezentanții Institutului Cultural Român, ai Ambasadei si Reprezentanței Permanente a României, autori și editori, europarlamentari, români și iubitori ai României, mass-media.

Charles Upson Clark a fost un istoric american, profesor la Columbia University, doctor în limba latină la Universitatea Yale (1897), cu studii la München, Roma și Paris. În anul 1919, a acceptat o invitație a Guvernului României și a venit pentru prima dată în România. A mai vizitat România de opt ori, între anii 1921 și 1940. A susținut cursuri și conferințe la universitățile din Chișinău, Timișoara și Cluj. S-a documentat în ceea ce privește geografia, istoria, cultura și arta românească, învățând limba română. A fost ales ca membru de onoare al Academiei Române.

“Mă bucură faptul că în Anul Centenarului Marii Uniri voi fi gazda evenimentului cultural dedicat lansării cărții ”România Unită”, care marchează importanța istorică a Centenarului pentru țara noastră, acest volum având rolul de a ne reaminti cele mai importante pagini din istoria neamului nostru!”, a declarat europarlamentarul umanist.

Maria Grapini îi așteaptă pe toți cei interesați de evenimentul cultural pe care îl găzduiește, miercuri, 28 noiembrie, de la ora 9, în sediul Parlamentului European de la Bruxelles, pentru a crea împreună un mediu de promovare a culturii și istoriei românești, în context european.

“Doresc să schimbăm impresii privind educația națională și europeană despre rolul culturii naționale în cultura europeană”, mai transmite umanista.

Maria Grapini va fi acasă, de 1 Decembrie, mai precis la Alba Iulia, pentru a cânta imnul național, alături de români și împreună cu ei, pentru a sărbători Unirea în locul sfânt al României.