[fusion_text]

Este un lucru firesc și normal să ne dorim să trăim mai bine! Ce înseamnă să trăim mai bine?
Dacă s-ar face cu adevărat un sondaj (nu cred în sondajele din anii electorali!), la o mare majoritate a cetățenilor cred că răspunsurile ar fi: să existe un nivel de trai sigur, să existe o justiție corectă, să putem să ne punem în valoare calitățile și valorile pe care le avem, să existe un nivel de educație mai bun, un sistem de sănătate cu o componentă preventivă mai mare.
Sigur, sunt și impostori, megalomani, hrăpăreți, care înțeleg prin „a trăi mai bine” să-și mai umfle conturile, să mai adauge o vila în locuri exotice și să poată arunca cu banii pe lucruri care nu le sunt necesare! Dar nu despre ei vorbim, sper că sunt o minoritate!
Dacă pentru o majoritate a trăi mai bine înseamnă a fi o normalitate, atunci trebuie să vedem cum ajungem să eliminăm din jurul nostru anormalitatea?
Eu cred în puterea democrației, dar, pentru a avea efecte pozitive, ar trebui să ne implicăm mult mai mulți și să ne implicăm respectând noi înșine principiile morale, etice, profesionale, atunci când susținem un om, un proiect, un guvern!
Puterea votului există, dar nu a fost suficient explicată și multi cetățeni nu folosesc votul (nu au încredere în el) sau, alții, folosesc puterea votului, dar încălcând principiile pe care ar dori să le regăsească apoi în politicile publice!
Până la urmă, eu cred că schimbarea se poate face, într-un sens bun sau rău, în funcție de calitatea masei critice  implicată în schimbare. Cei pe care ii criticăm, fie că vorbim de Președinte, Parlament sau Guvern, să nu uităm că noi i-am ales, direct sau indirect! Noi le-am creat culoar spre postul de decizie! Nu putem doar să arătăm cu degetul, dar să nu ne implicăm! Nu este usor să schimbăm mentalități, comportamente, atitudini, dar dacă nu încercam cât mai mulți lucrurile vor merge spre mai rău!
Eu îi încurajez pe toți cetățenii să se implice, fiecare la locul lui de muncă, în comunitatea în care trăiește și să nu admită minciuna, furtul, inechitatea, impostura! Sa spună, să reclame, să sesizeze!
Și pentru că într-o lună de zile vom alege un nou Parlament, care va valida un nou guvern, să încercăm să selectam, atât cât ne permite legea electorală (proastă) și să alegem pe criteriul calității.
Faptul că legea electorală a împiedicat accesul partidelor noi, fără susținere financiară externă sau internă, riscăm să avem oameni de mai proastă calitate în viitorul Parlament.
PPU(SL), Partidul Puterii Umaniste pe care-l girez până la primul Congres, a reușit să depună liste complete în județele Caraș, Călărași, Mehedinți și Timiș. Sper ca cetățenii din aceste județe să analizeze listele, să verifice candidații și să voteze în funcție de calitățile candidaților.

[/fusion_text]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *