Debutul lui 2018 se scrie în forță, pentru umanista Maria Grapini, care își respectă promisiunile făcute celor pe care îi reprezintă la Bruxelles, prin acțiuni de impact, dedicate promovării României, la cele mai înalte standarde. Artiștii, producătorii, întreprinzătorii, tinerii, cu toții vor fi în luminile rampei, în inima Europei, pe 10 ianuarie, la mega-evenimentul găzduit de patru europarlamentari: Maria Grapini, Georgi Pirinski (Bulgaria), Kostadinka Kuneva (Grecia) și Neoklis Sylikiotis (Cipru).

Cvartetul european propune asistenței, care se anunță a fi numeroasă și importantă, două sesiuni de conferințe, sub egida ”Balcanii și Sud-Estul Mediteranei; Amintiri Împărtășite, Viitor Comun”, un spectacol artistic extraordinar și o expoziție de produse culinare balcanice din țările organizatoare.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, va modera Conferința “Viitor comun într-o Europă reînnoită -Aspecte politice”, care va reuni nume importante din Parlamentul European, reprezentanți politici, studenți, invitați din întreaga Europă. Se va vorbi, dar și dezbate interactiv, pe tema fierbinte a Balcanilor la fel de fierbinți, în context European și nu numai.

Umanista îi va avea alături și pe românii din țară, parte a unei delegații pe care a invitat-o la Bruxelles, cu această ocazie, precum și mass-media națională și internațională.

La evenimentul din 10 ianuarie va fi prezent și ambasador Luminiţa Teodora Odobescu – Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană.

Startul acțiunii celor patru europarlamentari se va da, la orele 13,30, prin deschiderea expoziţiei fotografului bulgar Ivo Hadjimishev, expoziție ce reunește fotografii din Grecia, Bulgaria, Romania, Turcia, Albania, FYROM, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herzegovina.