De 25 de ani speram sa avem o justitie adevarata in Romania. Din pacate, in ultimii zece ani calitatea actului de justitie s-a inrautatit. Asistam de cativa ani la multe procese-inscenari cum nu am mai vazut. Poate exemple relevante pot fi multe, dar ma opresc la doua: procesul comisarului Berbeceanu si procesul „Telepatia”.
In ultimele zile asistam la ruperea tacerii din partea unor fosti lucratori DNA! Eu cred ca este inceputul ruperii sistemului basescian, in care nu a contat viata oamenilor, cariera lor, nu a contat adevarul.
Ca europarlamentar, vreau sa salut si sa felicit pe cei doi procurori DNA care au iesit public si au aratat ca Dan Voiculescu nu are nicio vina, ca totul este o inscenare.
Stiu ca vor sari basistii si vor spune ca sunt omul lui Voiculescu.
Vreau sa clarific: m-am intalnit rar si in probleme de partid si nu de afaceri cu profesorul Voiculescu. Am intrat in partidul Conservator la insistentele domniei sale si am ales sa incerc, din acest partid, sa sustin clasa de mijloc, IMM-urile si capitalul autohton. Am ales sa accept sa fac politica fara sa stiu nimic din trecutul domnului Voiculescu, dar cunoscand prezentul, acela ca este romanul care a creat peste zece mii de locuri de munca si care a facut acte de caritate cum putini au facut.
Dan Voiculescu nu ar fi patit nimic din ce i se intampla daca nu ar fi ales lupta deschisa si pana la capat cu Traian Basescu si acolitii lui.
Intr-o zi cand eram suparata i-am spus:”De ce oare am intrat in politica?”
Profesorul Voiculescu s-a uitat in ochii mei si mi-a raspuns: „Dar eu? Eu de ce am ales sa lupt, sa risc sa fac puscarie?”
Mi-am dat seama ca are dreptate, ca trebuie sa luptam mai multi, toti daca s-ar putea, pentru dreptate.
Nu cunosc detalii despre dosarul Telepatia, dar dupa cele relatate chiar de fosti procurori DNA si dupa cele relatate public din rechizitoriu, pot sa-mi dau seama, fara sa fiu jurist, ca nu sunt motive de anulare a NUP-ului dat cu ani in urma.
Sper ca adevarul sa triumfe, ca persoanele implicate fara motive in aceasta cauza sa reziste si sa-si continue viata normala.
Nu pot sa nu ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca profesorul Voiculescu nu ar fi avut o stare buna de sanatate? Dar ceilalti, persoane de 70-80 de ani? Cine ar fi raspuns daca acesti oameni, acuzati pe nedrept, ar fi cedat psihic sau fizic?
Vreau sa facem o Romanie in care justitia sa fie in totalitate responsabila, profesionista, dreapta!
Pentru asta trebuie sa ne asumam implicarea, neacceptarea actelor injuste, sa reactionam si sa actionam.
De aceea eu am ales sa fac politica, sa iau public atitudine atunci cand constat o nedreptate!
Mi-am asumat sa fiu criticata de persoane care nu au facut nimic la viata lor, sa inventeze lucruri neintamplate, dar sa ma implic pentru schimbare.
De aceea am ales sa-mi spun punctul meu de vedere legat de procesul „Telepatia”.
Doresc domnului Voiculescu si celorlalti oameni onesti din acest dosar putere pentru a duce lupta pana la capat.
Nu pot sa nu inchei printr-un gand care nu-mi da pace: oare de ce romanii au manifestat solidaritate (si bine au facut) atunci cand Basescu facea o nedreptate prin schimbarea lui Raed Arafat si nu reactioneaza acum cand oameni nevinovati risca puscaria?!

Maria Grapini