Romania inca este o tara cu resurse umane, cu o agricultura ce poate deveni eficienta si cu multe bogatii date de Dumnezeu: mare, delta, ape termale, munti cu aur, lacuri si pesteri si un dram de industrie autohtona.
Cu toate acestea, romanii in majoritatea lor saracesc, avem copii care invata la luminare, sate întregi izolate, oameni fara locuri de munca, orase mutilate arhitectural si cea mai mare incalcare a demnitatii si a drepturilor oamenilor.
De ce? Zilele trecute, la o dezbatere publica, cred ca a dat raspuns Andreea Vass, consiliera primului ministru: „avem nevoie de o administratie mai inteligenta!”
Da, asa este, avem nevoie de o administratie mai inteligenta, dar si morala, responsabila si eficienta. Ridicol este ca o spune cineva care face parte din administratie. Seamana a autodenunt. Asadar, daca se predau, cineva ar trebui sa-i „retina” si in locul lor sa fie desemnati cei care stiu, pot, vor sa faca ce trebuie pentru Romania.
Cine poate sa-i „retina”? Noi, toti, sa iesim in strada si sa nu plecam pina nu-i determinam sa plece. Nu se poate sa risipesti de trei ani de zile banii luați cu japca de la romani, nu se poate sa nu se mai respecte nimic, Constitutie, institutii ale statului, hotaririle judecaresti, nimic!
Apelul meu nu va conteni sa fie catre constiinta romanilor, catre toti cei care cred ca este nevoie de o solidaritate nationala, pentru a pune capat acestui drum spre dictatura.
Avem in toate instituțiile statului o minoritate a oamenilor care sunt valorosi si nu pot face nimic. Majoritatea sunt total nepregatiti profesional, imorali, pusi pe capatuiala.
Eu nu vad alta solutie! Daca voi vedeti, va rog sa-mi spuneti!