Romania a avut si are multi oameni celebri in toate domeniile, recunoscuti nu numai in tara, ci si in lume. Si totusi romanii au ajuns sa traiasca cel mai prost din Europa!
De ce? Noi credem ca Romania ultimilor ani a fost condusa dupa principiile: „E MAI USOR DE DISTRUS DECIT DE CONSTRUIT” si „E MAI USOR SA FURI DECIT SA CISTIGI PRIN MUNCA CINSTITA!”
Ceea ce este cel mai grav este ca cei care ne conduc azi au distrus increderea oamenilor in democratie, au distrus statul de drept si au indus unui numar mare de cetateni neincrederea ca mergind pe calea dreapta, isi vor rezolva problema.
Un guvern surd, orb si fara simturi a condus Romania in cea mai mare datorie externa din istorie, a dus milioane de oameni sub pragul saraciei si a dus alte milioane de oameni pe alte meleaguri.
Poate intelegem noi gresit, domnule Prim ministru Boc, dar nu noi am triplat datoria publica a tarii!
Noi, Partidul Conservator, nu putem fi de acord ca unii sa fure si altii sa stringa cureaua.
Daca guvernul a facut ce trebuie, asa cum spune, de ce ne merge din ce in ce mai rau? Este ca si cum un medic aplica un tratament gresit, iar el spune ca e bun si pacientul moare.
Noi vrem ca orice guvern, deci si guvernul Boc, sa dea socoteala si sa raspunda material si penal, atunci cind este cazul, daca masurile nu au fost bune sau nu au fost legale.
Sunteti majoritatea in Parlament, domnilor de la PDL, UDMR, UNPR si alte minoritati, de ce nu votati aceasta lege a raspunderii reale a decidentilor politici si a functionarilor publici?
De ce sa se risipeasca din bugetul national zeci de miliarde de euro si sa nu pateasca nimeni nimic?
Cum sa iasa Romania din blocajul economic si dezastrul social cu asemenea reguli de functionare a statului si cu asemenea guvernanti?
PC a cerut de-a lungul anilor, de nenumarate ori, DEMISIA GUVERNULUI Boc, a fost de acord, alaturi de PNL si PSD sa se faca un guvern de uniune nationala, cu tehnocrati care sa inteleaga ce inseamna viziune, strategie, obiective si mai ales sa stie sa aplice masuri care sa atinga obiectivele nationale si nu pe cele personale si de grup.
PC va sustine anchetarea fiecarui ministru din guvernarea Boc si atragerea raspunderii pentru jaful din bugetul national.
Trebuie sa ajungem ca in Romania SI GUVERNUL SA POATA FI DAT IN JUDECATA!

Maria Grapini,
Vicepresedinte PC