În cea mai frumoasă lună din an, dedicată prin definiție și tradiție femeilor, umanista Maria Grapini vine cu surprize pentru româncele pe care le reprezintă cu mândrie, în Parlamentul European! Europarlamentarul PPU-sl este recunoscut pentru modul în care își promovează țara, tradițiile, portul popular, valorile, fie în România, fie la Bruxelles sau Strasbourg.

În 7 martie și 8 martie, la Bruxelles, Maria Grapini sărbătorește Ziua Internațională a Femeii, înconjurată evident de românce. Un grup de 40 de femei din Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA) se va afla în inima Europei, ca invitat de seamă al Mariei Grapini. Europarlamentarul este fondator al Coaliției.

Gazdă și organizator al conferinței „Femei de succes în Europa”, umanista le-a pregătit colegelor din CAFA o zi premergătoare sărbătorii lor, plină de evenimente și surprize.

Astfel, pe 7 martie, invitatele Mariei Grapini se vor întâlni cu Asociația Tinerilor Antreprenori din UE și vor asista la conferința „Femei de succes în Europa”, structurată pe două paneluri: „Istorii de succes ale femeilor antreprenor din UE” respectiv „Tinere femei antreprenor de succes în UE”.

În deschiderea evenimentului, vor vorbi europarlamentarul Maria Grapini, ambasadorul Luminița Teodora Odobescu și reprezentanții comisarilor europeni Mariya Gabriel și Elzbieta Bienkowska.

Chiar de Ziua Femeii, pe 8 martie, Maria Grapini continuă acțiunile din PE, cu simpozionul „Femeia Antreprenor”, organizat de umanistă împreună cu Arthis – Casa de Cultura Belgo-Română.

În deschidere, vor vorbi europarlamentarul Maria Grapini și directorul Arthis, Carmen Hopârtean, pe două teme complementare:  femeia antreprenor în România respectiv femeia antreprenor în UE – succesul în afaceri!

În după-amiaza aceleiași zile, Maria Grapini își așteaptă oaspeții, la Gala Premiilor de Excelență  „Femeia Antreprenor”, eveniment grandios în cadrul căruia se vor decerna Premiul de Excelență Maria Grapini , ediția 2018,  pentru „O femeie antreprenor de succes”, respectiv Premiul de Excelență – Arthis , ediția 2018.

Evenimentul Mariei Grapini va fi mediatizat în țară, pentru că va fi prezentă și mass-media națională.

An de an, umanista pune o frumoasă amprentă românească în Parlamentul European, cu ocazia celor mai importante sărbători tradiționale ale țării sale și nu numai. Dovadă stau sutele de acțiuni cu români și românce, femei, copii, tineri, artiști, scriitori, jurnaliști, istorici, universitari, oameni de știință, consemnate de-a lungul mandatului său.