Premiu important pentru europarlamentarul român, Maria Grapini, conferit, marţi, 10 octombrie, chiar în Parlamentul European, la Bruxelles!

De Renovate Europe Day, platforma europeană de comunicare politică, preocupată de economisirea energiei şi de aplicarea Directivei privind eficienţa energetică – revizuirea ei în sensul obţinerii performanţelor energetice ale clădirilor – a premiat-o pe umanista Maria Grapini, pentru implicarea şi susţinerea publică a manifestului pentru eficientizarea energetică, la nivelul statelor membre.

Bucuria europarlamentarului PPU-sl este cu atât mai mare cu cât, marţi, la premiere, alături îi este o delegaţie de 30 de români.

“Sunt invitaţii mei din ţară, români dornici să vadă cum muncesc eu şi colegii mei, aici, în PE, cum funcţionează Uniunea Europeană, ce înseamnă activitatea din Comisii şi multe alte detalii din activitatea noastră profesională, desfăşurată la Bruxelles. Mă bucură prezenţa lor chiar în ziua în care platforma europeană îmi acordă premiul pentru susținerea manifestului pentru eficientizare energetică! Suntem 100 de membri ai Parlamentului European, din 21 de ţări şi șapte partide politice, care susținem acest manifest. Îmi reafirm credinţa în nevoia de eficientizare a clădirilor, sper ca şi România să înțeleagă că este important să investească în reabilitarea lor. E o prioritate, categoric!”, a declarat, în prezenţa românilor invitaţi, Maria Grapini.

La dezbaterea privind campania pentru reducerea energiei, ce a prefațat premierea europarlamentarului PPU-sl, a participat comisarul pe Politici Climatice şi Energie, Miguel Arias Canete.