Ziua de 26 iunie ar trebui să reprezinte pentru toți românii un moment sfânt, de întoarcere la simbolistica cea mai importantă care dă contur țării noastre, pentru că este Ziua Drapelului Național, ziua tricolorului sub care s-a murit, s-a învins, s-a plâns și s-a sărbătorit!

Filiala PPU-sl Timiș, condusă de europarlamentarul Maria Grapini, a fost prezentă, ca întotdeauna, la manifestările oficiale, organizate în Timișoara, prin reprezentanți dedicați iubirii de țară, tineri și seniori care păstrează drapelul național în suflet, care îl onorează nu doar în momente oficiale, ci la toate acțiunile umaniste, care-și respectă neamul, semenii și iubesc România.

După acțiunea recentă, dedicată unui alt simbol sfânt – ia românească – organizată impecabil, cu participarea numeroasă a timișorenilor, Maria Grapini a plecat spre Bruxelles, unde a început deja o nouă săptămână europeană, cu o agendă plină și importantă.

Din inima Europei, europarlamentarul PPU-sl a transmis un mesaj de pace și unitate: “În 1848, guvernul a decretat ca Tricolorul să reprezinte steagul national al tuturor românilor, cu precizarea extraordinară ca cele trei culori să fie împărțite în mod egal! S-a propus respectarea principiului egalității, ni s-a cerut, de atunci, verticalitate și înțelegere! Nu știu dacă, în toți anii care au trecut, s-a înțeles acest mesaj, pentru că România este, în prezent, o țară ruptă în două, românii suferă vizibil din cauza lipsei de unitate! E o nouă zi în care avem ocazia să înțelegem că niciodată nu e târziu să lupți pentru armonie socială, pentru liniște și înțelegere. Tricolorul are nevoie de noi toți, uniți! E Anul Centenarului, e Ziua Drapelului Național, e momentul ca România să fie prețuită UNITAR, departe de orgolii, interese, strategii politice și calcule doctrinare, care n-au ce căuta într-un stat care se află în sărbătoare! Noi suntem în sărbătoare, marcăm 100 de ani de viață! Să-i dăm României unitatea de care are nevoie, să onorăm Tricolorul împreună, dragi români!”, a declarat umanista Maria Grapini.